Innsamlingsaksjonen var et samarbeid mellom Næringsforeningen i Værnesregionen, Stjørdal Frivilligsentral, Børstad Transport AS, Stjørdal kommune og ikke minst alle som donerte.

Leder i Stjørdal Frivilligsentral, Siri Bones, kaller innsamlingen en kjempesuksess.

–Det var kjempetravelt disse dagene, fordi responsen var så stor. Vi hadde lengre åpningstider på grunn av det og folkemengden som møtte opp var stor, sier Bones.

Tilbakemeldingen Frivilligsentralen fikk fra de oppmøtte var følgende:

– Folk satte enormt pris på å kunne bidra med noe. Det folk leser og hører om situasjonen, har gjort inntrykk. Dermed har flere ønsket å bidra til å gjøre det lettere for de på flukt, fortsetter hun.

Bistå der det er behov

Bones forteller at de på sentralen ellers ikke har merket at arbeidet påvirkes av situasjonen i Ukraina.

-Det har enda ikke kommet flyktninger hit, men når og hvis det gjør det, så vil vi være klare for å bistå der det er behov og der vi kan gjøre en forskjell, sier hun.

Miljøarbeider i frivilligsentralen, Fida Afif, var også tilstede disse dagene og bidro til, samt opplevde engasjementet fra innsamlingen på nært hold.

I stort engasjement bidro miljøarbeider i frivilligsentralen,  Fida Afif sammen med Tor Andreas Høgsnes  til at varer ble pakket og sendt. Foto: Stjørdal kommune/ Petter Sevatdal Mollerup

Inn

14 paller og 170 esker

Noe av det som ble pakket og sendt nedover var babymat, bleier, mobiltelefoner, smertestillende, batterier og soveposer.

Til sammen ble 14 paller og 170 esker og en stor mengde varer sendt av sted torsdag samme uke. «Reisen går først sørover til Oslo med Børstad Transport, før det sendes videre i samarbeid «Den Ukrainske Forening» som har tett kontakt med ambassaden», står det på Stjørdal kommunes facebookside.

-Kommunen og vi i Frivilligsentralen har også lagt ut informasjonen om hva det var mest akutt behov for. Samtidig har folk tatt tak i prosjektet på egen hånd og har vært utrolig hjelpsomme disse dagene. Takknemmeligheten er ubeskrivelig, avslutter Siri Bones.

: Jørgen Mære fra Børstad Transport AS er fornøyd med innsamlingen. Foto: Fida Afif