4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

1,9 millioner til Karoliner-prosjekt

|| Glimt fra Karolinerspelet på Brekka bygdetun i 2012.||

Prosjektet som ledes av Trondheim kommune og Stiftelsen Jämtli skal fungere som en katalysator, koordinator og markedsfører av alle de ulike markeringene som skal foregå i regionen i løpet av markeringsåret 2018. 

Jämter og trøndere ble for 300 år siden tvunget inn i krig på grunn av stormaktspolitikken. Konsekvensene ble katastrofale på begge siden av grensen. For den svensknorske arméen innebar det at 3000 karolinersoldater frøs ihjel under retretten i grensefjellet. Prosjektet vil engasjere mennesker og foreninger til å samarbeide både lokalt og regionalt, slik at man får et stort markeringsprogram som løfter fram felles kulturhistorie og gir rom for ettertanke om fred og med en kobling til nåtidens internasjonale konflikter. 

Länsstyrelsen Jämtlands län, Region Jämtland/Härjedalen, Jämt-trønderska föreningen Armfeldts karoliner (JTAK), Naboer AB og Trøndelag fylkeskommune bidrar til gjennomføringen prosjektet.

Det er altså innvilget 341.500 kroner i norske interregmidler og 80.095 euro i EU-midler. Totalt prosjektomfang er på 1,9 millioner kroner.

Årets Karolinerspel i Tydal har Catrine Telle som regissør. Musikken er ved Henning Sommero, manuset er etter Brit Stubbes opprinnelige «Karolinernes hærtog i Tydal». Premiere er 18.januar. 

 

Les forrige sak:
||
Augdal blir Ranheim-spiller

Lørdag kveld satt Marius Augdal og fulgte sine nye lagkamerater i […]

Close