7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Her reddes sauene bort fra flommen

SE VIDEO: Brannvesenet i gang med redningsaksjon

I robåter fraktes noen få sauer i land i gangen. Redningsmannskapene skal ha full kontroll på situasjonen. (Foto: s-n.no-tipser) I robåter fraktes noen få sauer i land i gangen. Redningsmannskapene skal ha full kontroll på situasjonen. (Foto: s-n.no-tipser)

– Dette er første gangen jeg er med på en redningsaksjon som dette, sier brannsjef Håvard Nicolausson i Meråker. Omtrent 100 sauer er nå sperret inne av en flomstor elv som har gått over sine bredder ved campingplassen i Fagerlia i Meråker.

– Naboer har sagt at vannet steg med 30 centimeter på et kvarter, så det er helt ufattelig hvordan det utvikler seg, sier Nicolausson.

Brannvesenet, saueeier, naboer og venner har nå fått «isolert» et litt høyere område på campingplassen dit de har fått geleidet sauene.

– Det punktet er omtrent 40 centimeter høyere enn resten av campingområdet. Nå skal vi starte «evakuering» av tre-fire sauer i gangen i robåter, sier Nicolausson.

Brannsjefen registrerer med tilfredshet at regnet har gitt seg noe, men likevel regner han med at vannføringen vil stige litt i den nærmeste tiden også.

De omtrent 100 sauene er nå "isolert" på et lite område som er litt høyere over elva enn resten av campingplassen. (Foto: s-n.no-tipser)
De omtrent 100 sauene er nå «isolert» på et lite område som er litt høyere over elva enn resten av campingplassen. (Foto: s-n.no-tipser)

 

Les forrige sak:
Jord og trær har rast ut over E14 i "Oladalen" mellom Sona og Flora. (Foto: Politiet i Værnesregionen)
E14 er delvis åpnet igjen

Jord og trær har rast utover veien

Close