4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

100 ungdommer fikk nytt sykkellys

Sørger for tryggere turer til og fra skolen

MORGENGAVE: Ingrid Hastadklev Skotvoll (t.h.) sykler til Stokkan ungdomsskole hver dag og tirsdag ble hun møtt av Julie Bjugan fra Stjørdal kommune som ga henne en ny sykkellykt.

Mørket er på gang og dermed også et stadig større behov for å se og bli sett langs veiene. Derfor var det fornøyde ungdommer som fikk sykkellykter fra kommunen.

– Dette var kjekt ja, sier Ingrid Hastadklev Skotvoll. 9. klassingen ved Stokkan ungdomsskole var en av 100 som fikk sykkellykt da hun parkerte sykkelen utenfor skolen tirsdag morgen.
– Vi har med oss 75 lykter hit til Stokkan og 25 til Hegra ungdomsstasjon, sier Julie Bjugan, som er kommunens sykkelekspert og rådgiver ved arealforvaltningsenheten i rådhuset.
Tirsdag var det sykkelens dag, og på grunn av koronasituasjonen ble det holdt en temmelig lav profil med store markeringer. I stedet ble 100 ungdomssykler ekstra opplyst etter dagen.
– Det er Syklistenes Landsforening som står bak dagen og fylket har sponset oss med lykter. Dette er lykter som gir mest valuta for pengene ifølge de som har valgt dem ut. I tillegg skal de være lette å feste og lette å lade, sier Bjugan.
Ingrid Hastadklev Skotvoll har ikke tenkt særlig mye på sykkellys så langt i høst, men lover at lykta skal festes på sykkelen. Det sier også jevngamle Anna Guldseth, som kom trillende på to hjul til skolen sammen med venninnen Hanna Sorte Vollan.
– Jeg hadde lykt på min forrige sykkel, men har ikke fått det på denne ennå, men nå blir det. Jeg sykler egentlig ikke så mye når det er mørkt, tror jeg, sier 9. klassingen Guldseth som ble fornøyd med sykkellyktgaven en grytidlig tirsdag morgen.

 

Les forrige sak:
Fem kjørte for fort i 60-sone

Mopedist fikk påpakning for trimming

Close