5 °C Stjørdal, NO
31/03/2020

109 i statsborger-seremoni

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

8.mai arrangeres statsborgerseremoni i Erkebispegården 8. mai. Utenom fra Trondheim kommer det denne gangen nye statsborgere bosatt i Selbu, Oppdal, Melhus, Midtre Gauldal, Skaun, Orkdal, Klæbu og Rissa. Totalt  109 personer.

 

Fra 1. september 2006 er det innført en frivillig statsborgerseremoni for alle nye statsborgere. Denne holdes i år for 9.gang i Sør-Trøndelag, skriver Fosna-Folket. I Nord-Trøndelag skjer det 5.nov.Fylkesmannen har invitert alle personer over 12 år som har fått innvilget norsk statsborgerskap i perioden oktober til mars til seremonien i Øysteinsalen  søndag 8. mai.

Totalt 109 nye statsborgere fra 32 land har takket ja til invitasjonen. Rundt 300 ser ut til å delta, inkludert familemedlemmer. Det blir taler av bl.a. fylkesmann Kåre Gjønnes og fylkesrådmann Millian Myraunet, kulturinnslag med Marja Helena Fjellheim Mortensson, Bondeungdomslaget i Nidaros og Trondhjems Studentsangforening, samt John Pål Inderberg og Henning Sommerro.

Det blir også utdeling av gavebok, laget spesielt for statsborgerseremoniene. De nye statsborgerne vil avlegge et troskapsløfte, som en symbolsk og personlig handling. Det skaper ikke juridiske forpliktelser.

 

Løftet lyder slik:

«Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet, og jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover.»

Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider inviterer dessuten deltakerne til et besøk i Riksregalieutstillingen. Arrangementet avsluttes med en enkel servering i Øysteinsalen. Fylkesmann Kåre Gjønnes og direktør Brit Skjelbred er verter ved seremonien. Det er et håp at dagen vil bidra til å styrke båndet mellom det norske samfunnet og våre nye statsborgere.

Les forrige sak:
Foreldre kjemper mot nedleggelse

Foreldre i Dragsten sender brev til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. De klager […]

Close