10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

120 års gårdshistorie felt

FELTE TUNTREET: Mang hjalp til da det 120 år gamle tuntreet på Karlslyst gård i Hommelvik ble felt i forbindelse med oppføringen av musikalen Karl Halck, som forteller den dramatiske historien om gårdens grunnlegger.

 

Når musikalen om gårdens grunnlegger Karl Halck har premiere 17.august har tribuneanlegget tatt over plassen for tuntreet.

 

Begrenset levetid

-Treet skulle ned uansett da det har gått råte i det, sier gårdeier Kari Saxevik før ektemannen Tore Hammer starter motorsaga og gyver løs på det ca 120 år gamle treet.

-Vi tok en kjerneboring i det i fjor og da var det ingen tvil lenger, sier Saxevik som ikke synes det er vemodig at kjempebjørka nå forsvinner.

-Det er jo mange flotte gamle trær på eiendommen ennå, og hvis vi ser på gamle bilder var det ikke tuntre på Karlslyst fra gammelt av, sier Tore Hammer etter at bjørka har deisa i bakken.

 

Over 120 involverte

Nå venter en hektisk sommer med mange prøver på den nyskrevne musikalen og rigging av tribuner, scene, lyd og lysanlegg.

-Vi har plass til 300 publikummere hver kveld og har allerede solgt litt i overkant av halvparten av billettene, forteller pr-ansvarlig Ole Herman Sveian.

Tar man med så med de omtrent 120 aktørene i kor og orkester blir det folksomt på Karlslyst i midten av august.

 

KLARE TIL MUSIKAL: Rakel Sivertsen (t.v) har skrevet teksten, mens Magnus Teigseth Morken (bak) er en av komponistene til musikalen om Karl Halck. Aina Kristiansen (t.h) skal synge en av hovedrollene som Carl Halkcs stedatter Kristine.

 

 

 

 

Les forrige sak:
Sørg for dyrepass i ferien

- Et dyr er ikke en bruk-og-kast gjenstand, og det er […]

Close