16 °C Stjørdal, NO
05/08/2020

13 år med fristelser på Torget

Matvraket er en rullende suksess

FAST GJEST: Så godt som hver eneste dag siden 2006 har Ananta Kringen og Matvraket rullet inn på Torget i Stjørdal. Faste og nye kunder er det stadig flere av. FAST GJEST: Så godt som hver eneste dag siden 2006 har Ananta Kringen og Matvraket rullet inn på Torget i Stjørdal. Faste og nye kunder er det stadig flere av.

Så godt som hver eneste dag står Ananta og bilen der. Eksotiske lukter og stadig flere retter har blitt laget og solgt fra Matvraket i løpet av 13 år på Torget i Stjørdal.

Den kommer rullende inn på Torget tidlig på formiddagen og ruller hjem igjen etter klokka 18. Matvraket, som i utgangspunktet ikke er et særlig positivt navn, har blitt en populær merkevare.

– Mitt første mobile gatekjøkken hadde allerede navnet på seg da jeg kjøpte den, og da valgte jeg å beholde navnet fordi det var annerledes. Det skilte seg ut. Da jeg kjøpte min andre bil tenkte jeg å kutte ut Matvraket-navnet, men folk savnet det. Så da ble det Matvraket for evig og alltid, forteller Ananta Kringen.

«Bare» fire dager i uka

Nå står hun og jobber inne i sin nyeste bil, – den tredje i rekken. En splitter ny bil, kjøpt i 2017, som er innredet og spesialdesignet til hennes jobb. Og det trengs, for bilen har vært hennes kjøkkenbenk og arbeidsplass omtrent hver eneste dag siden 2006. Helt alene står hun der og lager og selger thai-mat og asiatisk mat. Eksotiske lukter strømmer ut av Matvraket og frister faste og tilfeldige kunder. Og de er det mange av.
– Joda, det er temmelig mange innom hver eneste dag. Spesielt er det mange kunder rundt lunsjtider og på slutten av folks arbeidsdager, forteller Ananta Kringen.
Slutten av hennes arbeidsdager er litt etter de fleste andre. Lukene på Matvraket stenges klokka 18 og da er det opprydding og litt forberedelser til neste dag før det rullende gatekjøkkenet kjører hjem til Flora. Neste morgen er det på´n igjen, nesten alle hverdagene.
– Jeg jobbet veldig mye tidligere, – litt for mye. Men nå har jeg åpent bare mandag, onsdag, torsdag og fredag. Tidligere hadde jeg åpent alle dager fra og med mandag til og med lørdag, men det ble tøft. Jobben sliter veldig på skuldrene, så jeg har tenkt å slutte mange ganger, sier Kringen.

Utforsker mer

Asiatisk mat har fått bedre og bedre fotfeste i de stjørdalske kundene. Da hun første gang åpnet lukene til Matvraket i 2006 var ikke utvalget særlig stort og det dreide seg i mest om vårruller. Det gjør det for så vidt ennå også, men utvalget har blitt større og stjørdalingens nysgjerrighet på nye smaker har blitt større.
– Fortsatt går det mest kyllingpinner, vårruller og litt snacks. Men jeg har dagens lunsj til en billig pris hver dag og den går det en del av.
– Hvem er kundene dine?
– Det er alle mulige slags mennesker, fra 5 år og oppover til minst 75, sier Ananta Kringen.
Hun storkoser seg når hun slår opp lukene klokka 11 på Torget. Her passerer mange mennesker Matvraket hver eneste dag, og særlig på godværsdagene er trafikken forbi det rullende gatekjøkkenet fra Flora stor.
– Det er jo dette som er artig. Jeg trives veldig godt med den direkte kontakten med kundene.. Det er det som gjør at jeg fortsatt holder på, sier Ananta Kringen.
– For du tenker ikke på å slutte med Matvraket nå vel?
– Det har jeg gjort mange ganger, men vi får se. Det er koselig, men det er veldig mye arbeid og ganske så slitsomt arbeid.

Les forrige sak:
Det var god oppslutning om fuglevandringa i Halsøen søndag. Norsk Ornitologisk Forening avdeling Stjørdal kikket etter trekkfugler i fjæra. Tjeld, gravand og storspove var sammen med sandlo arter av trekkfugler som ble observert.
På vandring langs sjøkanten

Trekkfugler og fuglekikkere er to gode vårtegn

Close