-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Milliondryss til NTE-eierne

Everket med 165 millioner i utbytte til kommuner og fylkeskommune

Konsernsjef Christian Stav i NTE kan presentere et driftsresultat på 956 millioner. Det gir et utbytte til eierne og fylkeskommunen på 165 millioner kroner. (Foto: NTE) Konsernsjef Christian Stav i NTE kan presentere et driftsresultat på 956 millioner. Det gir et utbytte til eierne og fylkeskommunen på 165 millioner kroner. (Foto: NTE)

Etter et driftsresultat på 956 millioner kroner drysser det millioner i utbytte til eierkommunene i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE). Stjørdal er største eier i NTE med 13,3 prosent. Utbyttet til Stjørdal kommune blir på 14,2 millioner kroner for fjoråret. Meråker, som eier 4,6 prosent av selskapet, får fem millioner i utbytte, mens Frosta får et utbytte på to millioner for sin eierandel på 1,9 prosent.

– Vi presenterer et svært bra resultat, som gir grunnlag for et godt utbytte til våre nye eiere og kraft til å fortsette arbeidet med å utvikle fornybarsamfunnet, sier konsernsjef Christian Stav i en pressemelding fra NTE.

Kommunene i det tidligere Nord-Trøndelag overtok eierskapet i NTE 1. januar 2018 og får nå sitt første utbytte. Som en del av avtalen om overføring av eierskapet får tidligere eier, Trøndelag fylkeskommune, overført 58 millioner.

– NTE leverer svært gode økonomiske resultater for 2018. Det har vært et godt driftsår i hele konsernet, der alle virksomhetsområder har levert solide resultater, sier konsernsjef Stav.

Selskapet fikk et driftsresultat på 956 millioner, mens resultat før skatt ble 948 millioner kroner. Skattekostnaden var på hele 401 millioner kroner og konsernets resultat etter skatt ble 692 millioner kroner. Konsernet har i 2018 for øvrig gevinster fra salg av deler av vindkraftporteføljen.

Allerede i fjor sommer vedtok Stjørdal kommune hvordan NTE-utbyttet skal disponeres. 80 prosent av utbyttet skal gå inn i Stjørdal kommunes kraftfond. I retningslinjene til dette fondet heter det at politikerne hvert år framover kan ta ut 2,5 prosent av saldoen. De resterende 20 prosentene av utbyttet settes av på tiltaksfond NTE. Disse pengene kan lokalpolitikerne bruke i kommunebudsjettet hvert år.

Les forrige sak:
180 husstander i Elvran er aktuelle for å koble seg til bredbånd. (Foto: Elvran Bygdeutvikling)
Nå blir det endelig bredbånd her

Kommunen vil legge nesten 600.000 på bordet

Close