12 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

140 spiller data i to døgn uten stopp

|| 140 DATA-SPILLENDE: Styremedlemmer i Key-lan er klare for et nytt arrangement. Det er kjørt lan i hver vinter- og høst-ferie i de to siste årene. Interessen øker veldig. Her er f.v. Odin Furunes, Benjamin Kriens og Silje Marie Vist. Mari Amundsen sitter med ryggen til.||

– KeyLAN er et databasert arrangement som er åpent for alle fra 13 år og oppover. Til tross for mye data inneholder arrangementet også mange andre aktiviteter som blant annet race-rig, konkurranser, aktiviteter og underholdning, sier August Bulling. Han er en av arrangørene.

Bulling er opptatt av at også foreldre skal ta seg en tur for å få et inntrykk av arrangementet.

– Dataspilling er en voksende sport. Det er trygt og et sted å være med aktiviteter for alle. Dessuten vil jeg understreke at vi som arrangører har avtale med Carbon Fritidsklubb. Klubben tar spesielt vare på alle unge under 18 år, sier August Bulling som også har annet fancy krydder å by på.

– Politiet kommer til KeyLAN for å gjennomføre oppvisningskamper i Counter-Strike mot noen av våre deltakere. Dette er andre gang politiet deltar på vårt lan. Vi har erfaring for at ungdommen setter veldig stor pris på politiets deltakelse. Og det gjør vi også som arrangører, sier August Bulling.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hva mer har dere å by på?

– Da vil jeg oppfordre folk til å oppsøke vår hjemmeside keylan.no eller komme innom på besøk i løpet av arrangementet. På den måten kan publikum danne seg det rette inntrykket av arrangementet.

– Hvor mange deltakere forventer dere?

– Det blir mye folk. Vi har plass til 140 dataspillende deltakere. Men i tillegg vil det være mange andre interesserte til stede, sier Bulling, som opplyser at en total premiepott på 15.000 kroner og ganske mye utstyr skal ut i løpet av disse to dagene.

Her er det også muligheter både for å lage mat og sove litt mellom slagene. Om natta er arrangementet stengt for besøkende.

– Har det vært stor pågang?

– Jo, takk, pågangen har vært stor. Derfor er alle de 140 plassene for dataspill nesten utsolgt. Jeg vil minne om at publikum slipper inn gratis på dagtid, sier August Bulling.

 

 

Les forrige sak:
||
Nye innslag fra seniorene på scenen

- Nå står vår ganske unike gruppe klar med rykende ferske […]

Close