-2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

150 skal på skidag

– Vi skal rett og slett kose oss i løypene på skisenteret både ung og voksen

De får med 150 personer til Selbuskogen på skidag: Carl Petter Sakshaug fra rotaryklubben lokalt, Siri Bones og Fida Afif fra Frivilligsenralen i Stjørdal deltar som arrangører sammen med Røde Kors i Selbu og Selbu Frivilligsenral på Den store skidagen søndag 24. februar. De får med 150 personer til Selbuskogen på skidag: Carl Petter Sakshaug fra rotaryklubben lokalt, Siri Bones og Fida Afif fra Frivilligsenralen i Stjørdal deltar som arrangører sammen med Røde Kors i Selbu og Selbu Frivilligsenral på Den store skidagen søndag 24. februar.

Førstkommende søndag drar 150 deltakere til Selbuskogen på skidag. Frivilligsentralene i Stjørdal og Selbu får med seg Røde Kors i Selbu og Rotaryklubben i Stjørdal som arrangører. Det er tiende året at personer med bakgrunn fra andre kulturer og nasjoner deltar.

De første arrangementene med «Den store skidagen» ble arrangert på jordene foran Terrassehusene i Stjørdal i 2009. Den gang med Kjersti Vist Heide, Ole Myrbekk, Peter Hofstad, Knut Sletten og Morten Granås i spissen for arrangementet for et 30-talls deltakere. Etter hvert har arrangørene av «Den store skidagen» høstet mye erfaring, nå de siste år med Selbuskogen som skiarena. Fra Frivilligsenralen i Stjørdal er Fida Afif og Siri Bones med i ledelsen.

– Mange har donert og gitt ski og staver, skisko og annet utstyr til oss på sentralen gjennom årene. Derfor kan vi tilby utlån av ski og vinterutstyr til deltakere. Som medarrangør opplever vi at skidager er et godt bidrag til integrering og inkludering. Her utfører alle uansett ferdighet en aktivitet som er typisk norsk og nordisk. Tydelig liker mange også med en annen kulturbakgrunn skigåing, sier Fida Afif som opprinnelig er fra Palestina, og Siri Bones på sentralen som kanskje er best kjent gjennom sitt lokale musikk- sang og kulturengasjement.

De to i Stjørdal sentrum samarbeider tett også med Selbu Frivilligsentral når skidagen skal arrangeres søndag. Karin Galaaen fra Frivilligsenralen i Selbu startet i fjor koordinering med de to bussene fra Turbuss 1 fra Stjørdal og en til Selbu. Bussen henter nye landsmenn og andre som er nye på ski i Selbu.

– Vi har delt ut skiutstyr tidligere og tar med til utlån. En liten stafett mellom Selbu og Stjørdal kan det bli på søndag. Vi er glade for deltakelse sammen med på opplegget fra Stjørdal. Etter som det er jubileum med 10 år, har vi denne gang bestilt kaker til skidagen sier Karin Galaaen.

Løypene ligger forlokkende på Selbuskogen Skisenter. Hit kommer Røde Kors i Selbu med snøskuter benyttet for å trekke flere bak skuteren. Stjørdal Rotaryklubb stiller med skiinstruktører. Carl Petter Sakshaug fra Rotaryklubben i Stjørdal har sett viktigheten av å tilby typisk norske aktiviteter.

– Hver høst drar vi til et lokalt ferskvann for å sette garn og fiske. Med en bakgrunn fra flere nasjonaliteter er folk med på aktivitetene med glede. Det gjelder også for skidagen på Selbuskogen. Vi er veldig takknemlige overfor de som startet det hele for ti år siden, sier Carl Petter Sakshaug.

– Hva skjer konkret i løypene søndag på Selbuskogen?

– Det blir grilling av pølse i bålpanne og kaffe over bålet. Det blir kakespising og saft til de yngste. Selbu Frivilligsentral lager en uformell konkurranse i løypene. Det blir mulighet for aking og andre skileker. Vi skal rett og slett kose oss i løypene på skisenteret både ung og voksen, sier Carl Petter Sakshaug. For noen år siden deltok en buddhistisk munk i kappe. Her er det rom for alle deltakere uansett bakgrunn, sier arrangørene.

Les forrige sak:
Elias Hoff Melkersen (t.v.) og Robin Bjørkås Skrogstad sammen i Stjørdals-Blink-drakt fra en av de aller første sesongene de spilte sammen. Nå skal de sammen på landslagssamling. (Foto: Privat)
Nå er disse to bestekompisene sammen på landslaget

- Jeg gleder meg veldig til å få muligheten til å spille sammen med en veldig god kompis

Close