-0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

17. mai: Kom og delta!

17. mai-komitéen har reknet og kontrollreknet slik at antall is blir helt riktig til 17. mai: 2318 iskrem. – Vi ser fram til en flott markering av nasjonaldagen, sier foran f.v. Hanne Karijord, Siv Sætran og John Inge Fløtre; i midten Sunniva Marie Leirfall og Tor Helge Forbord Slind; bak f.v. Lena Cecilie Brevik og Kjersti Hovdal.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Noe av det vi ønsker av Stjørdals befolkning er at folk stiller opp i borgertoget, sier komitéens leder Tor Helge Forbord Slind som er veldig glad for at professor emeritus Ole O. Moen takket ja til å være 1. mai-taler i Stjørdal.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Ole O. Moen satte pris på å bli spurt om å holde 17. mai-tale i Stjørdal. Han kommer i ens ærend fra Lillehammer for å holde talen. Her vil han møte et Stjørdal som i dag huser hundre nasjonaliteter. Vi ønsker en egen bunad- og draktparade der folk stiller i sine nasjonaldrakter. Det blir et fantastisk skue, sier Slind som håper å få med flest mulig lag og foreninger til å stille opp for å lage et skikkelag langt borgertog.

– Et annet nytt innslag av året er Stjørdal Blandakors arrangement i Lokstallen om kvelden der Stian Hovland Pedersen og Ingrid Nyhus deltar sammen med koret. Dirigent er Jon M. Skogstad. Her er det gratis inngang for barn under 12 år. Vi har arrangement som strekker seg over hele dagen, sier Slind.

Dagen starter med salutt ved Heimevernets utdanningssenter på Værnes og speiderne heiser flagg ved Stjørdal rådhus. Og allerede 08.30 åpner Lions Club sin kafeteria i kantina på Stjørdal rådhus for pensjonister som samtidig kan se barnetoget fra balkongen. Terje Rønning er medlem av OleVig-utvalget og skal foreta bekransning av Ole Vigs statue. Haraldreina og Kvislabakken skolekorps spiller etter at Ragna Straume har foretatt bekransning av Eidsvollsmannen P. J. Ertsgaard sin bauta. Siden går det slag i slag utover dagen.

Komitéen har i år hatt en egen utfordring i forhold med å følge vegarbeidet i Stjørdal sentrum: – Vi må vite når de forskjellige strekningene er farbare. Derfor er rutene i år noe forandret i forhold til det som er vanlig. Rutene er i følge Slind som følger:

Barnehagene og aspirantkorpsene
De starter bakerst i barnetoget og har en egen trasé. Hele toget går felles opp Kjøpmannsgata til Stokkanvegen. Men der tar barnehagene av til venstre og går Stokkanvegen fram til Sandgata som de fortsetter til Stokmovegen, Ole Vigs gate, Evjevegen og avslutter øverst i Skolegata foran Halsen skole.

Barneskolen og Halsen skolekorps:
Barneskolen går sammen med barnehagene opp til Stokkanvegen, men fortsetter videre østover og følger Husbyvegen fram til Sigud Jarls veg. Der blir det en runde forbi Halsen sykehjem før toget går ned Ole Vigs gate, tar til venstre inn i Breidablikkvegen fram til Husbyvegen, ned Kjøpmannsgata og inn i Stokkanvegen langs samme rute som barnehagene fram til Halsen skole.

Der vil det bli is og underholdning for barna på Halsen skole. Det er bestilt is til 2318 barn. Her er også Haraldreina og Kvislabakken skole medregnet.

Borgertoget
Det starter som før utenfor rådhuset, går opp Kjøpmannsgata og Husbyvegen fram til Sigurd Jarls veg, samme runde som barnetoget forbi Halsen sykeheim, ned Ole Vigs gate, inn Breidablikkvegen og ned Kjøpmannsgata for arrangement på torget med åpning av komité-leder Tor Helge Forbord Slind for korpsene spiller og Ole O. Moen holder dagens tale. Lensmann Marit Helene Stigen holder tale for HM Kongen. Det er russetaler ved svartruss-president Are Niclas Straume Nilsen og rødrussens visepresident Maiken Gjærevold.

– Det blir litt forandring på torget i år. Vi skal ikke bruke den tradisjonelle scene, men heller bygge ut paviljongen som en scene, sier Slind.

– Haraldreina og Kvislabakken skole har egne tog, men for Halsen barneskole, Fosslia skole og alle barnehagene i Stjørdal sentrum er det de felles arrangementene som gjelder, sier en feststemt leder som har lært seg å sette pris på forberedelser til nasjonaldagen.

Les forrige sak:
Leder for Jaktskyteutvalget, Johannes Rød (t.v) og hagleinstruktør Tommy Lindquist ønsker alle velkommen til Frigården.
Slipp duene fri, det er vår!

Leirduesesongen har startet på Frigården i Lånke. Sesongen ble innledet med […]

Close