2 °C Stjordal, NO
16/02/2020

17. mai-renn til 20 i stil

Arrangerer hopprenn i Kråka på nasjonaldagen

HOPPERE MED STIL: De tettsittende hoppdressene er uvelkomne i Kråka 17. mai. Det samme er også kjoler og dresser. Kun bunader og festdrakter er godkjent antrekk. Disse fem er iallfall veldig klare til å satse alt på hoppkanten. Fra venstre: Leo Stokke Skulbørstad, Marthe Rimul Rolseth, Arve Skulbørstad, Ida Stokke Skulbørstad og Anna Rimul Rolseth.
Hellsenteret140220Mobil

Det blir hopprenn med krav til antrekk i Kråka på Haraldreina 17. mai. – Kun bunad, til nød festdrakt, er godkjent antrekk, sier rennleder Frode Aune.

– Ingen nasjonaldag uten nasjonalidretten skihopping, sier Frode Aune.

Hoppildsjelen på Haraldreina har stadig nye påfunn og årets nyhet på selveste 17. mai er hopprenn. Dermed blir det både hornmusikk, pølser og is, potetløp, sekkeløp og hopprenn under arrangementet ved Haraldreina skole.

Snekker’n Boligmesse
Utfordring for lengdemåleren

Men det blir selvsagt ikke et tradisjonelt hopprenn, – her er antrekket det viktigste.

– Hoppere i dress og kjoler er ikke velkomne. Her er det kun bunad, til nød festdrakt, som er godkjent. Her skal alle antrekk være til 20 i stil, sier Aune.

Han forteller at lengdemåler Arne Opheim allerede ligger i hardtrening for å måle lengden, som blir en spesielt krevende jobb med antrekkskravet.

– Han er spent på om han greier å måle lengden når skiene forsvinner under stakken, men han holder på å utarbeide en helt egen målemetode for bunadshoppere, sier rennleder Aune med et glimt i øyet.

Ta med sko!

Hoppsjefen håper på telemarknedslag fra noen i telemarksbunad, og ikke minst at mange husker å ta med skiskoene til 17. mai-arrangementet.

– Idrettslaget Nybrott stiller med hoppski, så hopperne trenger kun å ta med seg vanlige skisko. Det er viktig å huske samtidig å finne fram dem, samtidig som du stryker bunadsskjorta på 16. mai, sier Aune.

Ekstra oppdrift

Alle som hopper minimum et hopp er også med i trekningen om en uttrekkspremie, selvfølgelig fra Husfliden.

– Hoppdressene har blitt viktigere og viktigere for å hoppe langt, og nå tar vi det enda ett skritt videre. Den velkjente draktkontrollen i enda større hopprenn vil bli komplisert å gjennomføre, og det er nok mange som tenker på å utnytte antrekket for å hoppe lengst mulig. Arve Skulbørstad for eksempel, har en plan om at jakken skal gi ham ekstra oppdrift ned mot bakkerekorden. Så er det selvsagt et spenningsmoment om bunadsstakken til damene gir samme virkning, sier Frode Aune.

 

Les forrige sak:
Ny stor byfest er på gang i uke 33, i midten av august. Ole Ivar Teigen fra arrangørene kan dele med publikum et bredt og spennende program. Brødrene Northug og kjente artister med mange lokale kulturinnslag er på menyen.
Brødrene Northug til byfesten

Adam Douglas, Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes topper den musikalske plakaten

Close