13 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

18-åring fratatt førerkortet

Målt til å ha kjørt 126 km/t

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

18-åringen hadde førerkortet i et halvt år før han ble fratatt det. En ettermiddag i mars ble han målt til å ha kjørt 126 km/t i 90-sonen på E6 like nord for Stjørdal sentrum. 18-åringen erkjente seg ikke skyldig da han nylig møtte i tingretten.

– Tiltalte har forklart at han ikke betviler politiets måling, men at politiet må ha målt feil bil fordi det ikke var mulig å kjøre så fort der han ble målt. Tiltalte forklarte at han ikke så på speedometeret, men mener at han fulgte bilkøen han lå i inn mot Stjørdal sentrum og kjørte med hastighet mellom 90 og 100 km/t. Tiltalte forklarte at det var lite trafikk etter Stjørdal sentrum og at han kun så én bil som lå bak ham, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Politibetjenten som foretok fartsmålingen forklarte i retten at de målte bilens hastighet helt fra Kvithamar til Havnekrysset.

For fortkjøringen ble 18-åringen dømt til en bot på 13000 kroner. I tillegg må han klare seg uten førerkort i tre måneder. Ettersom han fortsatt er i prøveperioden for førerretten må han også avlegge full førerprøve for å få førerkortet tilbake.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Alt ok, melder politiet

Gladmelding etter trafikkontroll

Close