1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

20-åring med egen konsert i bunkersen

Ole Martin Rosvold Haugen holder årets julekonsert i Bergskleiva

BERGTATT: Ole Martin Rosvold Haugen håper bokstavelig talt å bergta publikum med sin julekonsert i Bergskleiva. (Foto: Laffen Jensen) BERGTATT: Ole Martin Rosvold Haugen håper bokstavelig talt å bergta publikum med sin julekonsert i Bergskleiva. (Foto: Laffen Jensen)

Tradisjonen tro slipper ett av Stjørdals musikalske talenter til med sin helt egen julekonsert i bunkersen i Bergskleiva. I år er det Ole Martin Rosvold Haugen som får den æren.

Trompetisten Ole Martin Rosvold Haugen (20) fra Stjørdal startet som minitrompetist allerede som 5-åring. Deretter ble det kornett og så altså «voksen» trompet.

– For tiden går jeg mitt andre på jazzlinjen ved Birka Folkhögskola i Sverige. Her har jeg utviklet og stabilisert grunnlaget for min videre utvikling innenfor jazzen. Det er mye spilling og reising, men det er jo derfor man holder på med musikk, for å turnere og formidle musikken på sin egen måte, sier Rosvold Haugen.

Julemusikk på egen måte

Nå ser han fram til den veldig spesielle julekonserten 5. desember. Arenaen er bunkersen i Bergskleiva. Rosvold Haugen er den femte musikeren som får æren og anledningen.

– Jeg håper å skape en spesiell julestemning for publikum og at det blir en vellykket konsert. Det er et veldig spesielt og særegent lokale å spille konsert i, ettersom det er inne i et fjell, så det finnes vel ingen bedre måte å få frem julestemningen på, sier Ole Martin Rosvold Haugen som har med seg Amund Totland på gitar.

– Repertoaret er et samarbeid med han. Vi har funnet ut at vi tenker å gå litt utenom det vanlige. Vi skal spille mange kjente julemelodier, men på vår egen måte. Jeg tror det blir stemningsfullt, sier 20-åringen.

Motivert av arrangøren

I de fire foregående årene har han vært tilhører under bunkers-julekonserten.

– Det er et artig, og ekstremt vakkert lokale å ha konsert i. Frode Aune, som står bak konserten, sa til meg at om to år er det din tur Ole Martin. Det var veldig motiverende og jeg har utviklet meg mye de siste årene så nå er jeg klar for å ha min helt egen konsert. Jeg gleder meg og føler dette er ekstraordinært for meg, sier Rosvold Haugen.

Drømmer om å turnere

Trompettalentet har en soleklar musikkdrøm.

– Om jeg drømmer meg ti år fram i tid håper jeg å ha fullført en utdanning, og kanskje fått en jobb innenfor musikken. Men aller helst vil jeg ha et eget prosjekt å turnere med rundt om i verden. Jeg ønsker å leve av å reise rundt å spille min egen musikk, det er hardt og krever mye, men det er drømmen, sier Ole Martin Rosvold Haugen.

Les forrige sak:
Smile på Sjøsiden stenger dørene og legger ned driften. 12. november er det slutt for kafeen når Åse Gresseth og Tøri Beate Hokling avvikler driften.
Slutt for Smile Café

Kafeen på Sjøsiden lukker dørene etter 12 års drift

Close