17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

200 bankkunder har søkt om avdragsfrihet

Setter ned renta for andre gang på en uke

Regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland forteller at cirka 2500 kunder i Sparebank1 SMN har søkt om avdragsfrihet. Omtrent 200 av disse er kunder i Værnesregionen. (Arkivfoto)

2500 kunder i Sparebank1 SMN har søkt om avdragsfrihet. Cirka 200 av disse er kunder i Værnesregionen. Nå kutter banken renta for andre på en uke.

Sparebank1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,5 prosentpoeng. Etter to rentenedsettelser på en uke har boliglånsrenta blitt redusert med 0,85 prosentpoeng. Sammen med andre tiltak som avdragsfrihet og forskudd på dagpenger håper banken at dette vil hjelpe folk gjennom krisen.

– Tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset rammer også Midt-Norge hardt. Sparebank1 SMN har is i magen, og vi strekker oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom krisen. De viktigste tiltakene for folk som rammes er avdragsfrihet og forskudd på dagpenger, sier regionbanksjef Lill Bente Totland i privatmarked i Sparebank 1 SMN.

2500 har søkt om avdragsfrihet, ca 200 av de er kunder i Værnesregionen.  I tillegg har de første søknader på forskuttering av dagpenger kommet inn.

– Midt-Norge er som resten av verden i en unntakstilstand, og Sparebank1 SMN har nå iverksatt flere ekstraordinære tiltak for å bidra til at våre kunder får hverdagsøkonomien til å gå rundt. 2500 kunder har allerede søkt om avdragsfrihet. Vi har nå utvidet denne perioden for avdragsfrihet med opptil seks måneder og dessuten fjernet gebyrene, sier Lill Bente Totland.

Bankene finansierer utlån gjennom egne innskuddskunder og fra pengemarkedet. Referanserenta i Norge (NIBOR) påvirkes av det Norges Bank gjør, men endres ikke likt. Siden Norges Bank satte ned styringsrenta med 0,75 prosentpoeng sist fredag, har NIBOR gått ned med 0,22 prosentpoeng. Dette skyldes i følge banken økt risiko som følge av usikkerheten i markedet.

Renteendringen på boliglån trer i kraft 25. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder. Sparebank 1 SMN endrer også prisene på bankinnskudd tilsvarende. Finansavtaleloven krever åtte ukers varsling av rentekutt på innskudd og her blir endringen derfor gjennomført 22. mai for eksisterende kunder.

Les forrige sak:
Politisk veteran i harnisk over fysisk møte

Meråker har hasteinnkalt til ekstraordinært kommunestyremøte

Close