-7 °C Stjørdal, NO
26/02/2020

25.000 tonn salt til havna for bruk på vinterveiene

Nylig kom en båt med nesten 6.000 tonn til Stjørdal

Betydelige mengder havsalt ankom til Mesta på Stjørdal Havn forrige uke. På fraktnota noterte speditøren 5980 tonn havsalt som skal ut på veiene i vinter i Midt-Norge. Betydelige mengder havsalt ankom til Mesta på Stjørdal Havn forrige uke. På fraktnota noterte speditøren 5980 tonn havsalt som skal ut på veiene i vinter i Midt-Norge.

Mesta i Stjørdal tar imot store mengder havsalt på Stjørdal Havn. Nylig ankom en fraktebåt fra Middelhavet med 5.980 tonn salt i bulk.

Speditør på Stjørdal Havneterminal, Åge Sjølstad koordinerer mottak av betydelige mengder salt som operatør Mesta gjennom vinteren skal benytte på midt-norske veier.

– Nylig fikk vi inn en lastebåt på havna med nær 6.000 tonn veisalt. Dette er salt av typen sjøsalt som Mesta også laster en del av i sekker for videreforsendelse blant annet nordover i landet, forklarer Sjølstad.

Totalt mottar havna og Mesta rundt 25.000 tonn salt i året. Av dette går rundt 5.000 tonn nordover i sekk. Det er også operatører av veivedlikehold som heller benytter steinsalt.

– Vi har ekspedert cirka halvparten av leveransene av havsalt hittil i år. Med ytterligere en båt med salt i bulk når vi snart 15.000 tonn salt som oppbevares i en værtett plasthall på havna. Det er Mesta som bestiller disse varene fra leverandører langs nordkysten av Afrika og i Middelhavet, sier speditør Åge Sjølstad på Stjørdal Havn.

Les forrige sak:
Hegras håndballdamer kunne smile bredt etter seier i den aller første seriekampen. (Foto: Privat)
Comeback-damene med storseier

Ledet med ti mål til pause og vant med åtte

Close