2 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

3.600 passasjerer på noen få timer

Nå starter cruisesesongen på flyplassen

Lufthavndirektør Marit Stigen og operativ sjef Thomas Wintervold er klare til å ta imot sommerens cruiseturister. Lufthavndirektør Marit Stigen og operativ sjef Thomas Wintervold er klare til å ta imot sommerens cruiseturister.

Lørdag starter årets chartersesong på Trondheim lufthavn Værnes.

– Trondheim Lufthavn Værnes har fått etablert et spennende samarbeid med et stort spansk reiseselskap som bruker oss og Trondheim Havn for omlasting av passasjerer. Fly fra store deler av Spania lander på Værnes med en «Dreamliner» som det største flyet. Totalt skal 1800 passasjerer hver gang hentes på Værnes og fraktes til havna, forteller lufthavndirektør Marit Stigen.

Cruiseturistene er på rundtur med selskapet Pullmantur Cruises.

– På Trondheim Havn blir det hentet like mange passasjerer som skal reise hjem med fly. Vi har en avtale om sju rundturer hver 14. dag med start nå på lørdag 26. mai og fram til 18. august. Vi jobber med å legge alt til rette. Og det krever en ekstraordinær innsats. Vi har prøvd det tre ganger tidligere i 2014, 2015 og 2016, men i fjor ble det ingen oppdrag grunnet arbeid på flyplassen, forteller Marit Stigen.

God logistikk

– Det har gått fint tidligere, og vi forventer at det går fint også denne gang, sier operativ sjef Thomas Wintervold som mener Trondheim lufthavn Værnes skal håndtere denne utfordringen. Men opplegget krever litt spesielle tiltak.

– Vi sluser ikke alt gjennom tradisjonelle passasjerbånd. Vi har allerede høy produksjon på lørdager med mange avganger til utlandet. Derfor oppretter vi et tilbud for Pullmann-passasjerene med eget transportbånd.

– Hvordan er det mulig å gjennomføre et så krevende oppdrag?

– Det krever et tett samarbeid mellom Trondheim Havn, Avinor og handlingselskapene på flyplassen. Det første året jobbet vi for å finne en god logistikk. Basert på tidligere erfaringer har vi funnet en god logistikk på utfordringene som vi bruker på årets operasjon. Takket være at alle legger alle kluter til, klarer vi å gjennomføre denne krevende operasjonen. Det er et stort felles løft. 1800 passasjerer fraktes fra Værnes til Trondheim havn og 1800 blir med tilbake til Værnes. Det blir totalt 3600 passasjerer som skal få dekket sine behov. Vi må skreddersy og planlegge god logistikk med transport til og fra fly, sier Wintervold.

Airbus´er i helga

I følge netttedet Envaspotter.net blir det ingen Boeing 747 som transporterer Pullman-turene i år. Men i stedet blir det selskapet Iberia som stiller opp med Airbus A330 eller A340-600.
– Kommende helg vil Iberia Airlines komme med en Airbus A321 og en A340-600, Iberia Express kommer med to Airbus A321, Air Europa med en Boeing B737-800 og Air Bucharest med en Boeing B737-300, skriver Envaspotter.net.

Les forrige sak:
Målscorerne Edvard Salberg (fra venstre), Fredrik Ingstad, Tom Rune Hønnås og Runar Sørli sammen med manager og tiltaksleder Joachim Raaen.
Lånke scoret fem mål på 16 minutter

Knuste tabelltreer Flatanger og tok over tabelltoppen

Close