-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

31 positive smittetilfeller: – Vurderer å innføre nye og hardere tiltak

Flere skoler rammet. Nå samler Reitan kriseledelsen

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel) Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

Flere skoler rammet hardt. Nå samler Reitan kriseledelsen.

– Antall nye positive hurtigtester onsdag er 31, og testing pågår sent og tidlig nå.I tillegg har vi fått meldt 10 positive PCR-tester i dag. Fem av disse var kjent fra positiv hurtigtest tidligere i uka, mens fem ikke hadde slikt forvarsel, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan, i en pressemelding torsdag morgen.

Testregime i flere skoler og én barnehage

Det foregår storskala skoletesting, testing av nærkontakter i karantene og mange med forkjølelse. Testing av innreise fra utlandet kommer i tillegg.

 – De miljøene vi har satt i gang testregime på denne uken er knyttet til Aglo videregående skole, Ole Vig videregående skole, Stokkan ungdomsskole, Stjørdal voksenopplæring, Halsen skole, og Sandskogan barnehage.  Takk til elever, foreldre og ikke minst skole- og barnehageansatte samt sporhundene våre, som igjen fikk en spesiell høst men som atter en gang gjør det som kreves, skriver Reitan.

 Han er urolig for belastningen mange ansatte innen spesielt testing og smittesporing føler nå.

– Oppgaver innenfor helse og omsorg må jo holdes oppe i tillegg, og det begynner å røyne på. Det legges ned en formidabel jobb fra mange av våre ansatte her, skriver han.

Vurderer hardere tiltak

Kommuneledelsen samles torsdag formiddag for å diskutere situasjonen. Da kan det bli innført nye tiltak.

– Med den eskaleringen av smitte vi ser nå, mener jeg vi må vurdere hardere tiltak og jeg kaller inn kriseledelsen til møte i formiddag for å diskutere situasjonen og legge grunnlaget for en ny strategi og eventuelle nye tiltak, skriver Reitan.

Les forrige sak:
Smitten fortsetter i kommunen: To voksne og en tenåring smittet av koronavirus

Alle skal ha milde sykdomsforløp

Close