6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

4 av 10 prioriterer OL i arbeidstiden

|| ||

Fabian Stang lanserte Oslo kommunes forbud mot OL i arbeidstiden på onsdag. Etter hard medfart fra blant annet Arbeiderpartiet og LO, valgte han imidlertid å snu. Uavhengig av forbud – nordmenns OL-engasjement er på topp. Hele 9 av 10 nordmenn oppgir at de skal følge med på OL i Sotsji.

– Det er ingen tvil om at det brygger opp til OL-feber i Norge. Sannsynligvis vil det bli vanskelig å holde seg unna skjermene når idrettsheltene våre er i sving, selv om øvelsene foregår mens man er på jobb, sier Daniel Vassbund, markedsansvarlig i NordicBet.  

Snekker’n Boligmesse

Norstat-undersøkelsen som ble utført på vegne av NordicBet, viser at engasjementet kan gå utover jobb og studier. 7 av 10 nordmenn har tilgang til å følge OL fra jobb og skole, og hele 4 av 10 tror deres egen effektivitet vil gå ned når norske OL-helter er på ferde.

Totalt kommer 8 av 10 nordmenn til å omprioritere sin hverdag som følge av OL-tittingen. Nord-norske kjærester, samboere og ektefeller kan gå en tøff tid i møte. Nordlendingene er de som i størst grad oppgir at OL-tittingen vil gå utover deres «bedre halvdel».

Nord-Norsk effektivitet                                                   

Innbyggerne i Nord-Norge er de som i størst grad kommer til å klare å holde seg i skinnet når OL-heltene inntar arenaen. I motsetning til resten av befolkningen, tror bare 3 av 10 i Nord-Norge at effektiviteten på jobb og skole kommer til å gå ned. På den andre siden mener hele 44 % på Østlandet at egen effektivitet på jobb og skole vil gå ned, noe som er det høyeste tallet i landet.

Bjørgen for alle pengene

Respondentene i undersøkelsen ble også spurt om hvem de ville satt penger på at tok gull blant de norske medaljekandidatene. Skal vi tro den norske befolkningen er langrennsjentene det heteste tipset. Omtrent halvparten av den norske befolkningen ville satt pengene sine på enten Marit Bjørgen (27 %) eller Therese Johaug (21 %). Bare 1 av 10 ville satset på Petter Northug. Best ut av de mannlige OL-håpene kommer Aksel Lund Svindal (16 %). Curlinggutta kommer dårlig ut i undersøkelsen, men i Nord-Norge, hvor tiltroen til heltene i de fargesprakende buksene er høyest, har 7 % tro på gull.  

Håp i Midt-Norge

Flere av de norske OL-håpene kommer fra Midt-Norge, og det er tydelig at tilhørigheten til egne idrettsutøvere er sterk i regionen. Dobbelt så mange i Midt-Norge ville satset på at Petter Northug tar gull, i forhold til resten av befolkningen. Halvparten av respondentene fra Midt-Norge ville satset på at Petter Northug eller Marit Bjørgen tar gull i Sotsji. Det er også i Midt-Norge vi finner de største entusiastene, hvor 2 av 10 oppgir at de i veldig stor grad skal følge aktivt med på OL.

Minst OL-entusiasme

Minst engasjement blant befolkningen er det på Sørlandet og i Telemark, hvor hele 14 % oppgir at de ikke har planer om å følge med på OL i det hele tatt.

Les forrige sak:
||
Barnas turlag med islek på Ausetvatnet

Bildene ser du under artikkelteksten. Gjennom Barnas Turlag treffer dere andre […]

Close