14 °C Stjørdal, NO
27/09/2021

XC40
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
Spar Hegra uke 39

406 helt ledige i Stjørdal

En oppgang på 99 prosent fra i fjor

Stjørdal er nummer to blant byene i Trøndelag med høyest prosentvis arbeidsledighet. Stjørdal er nummer to blant byene i Trøndelag med høyest prosentvis arbeidsledighet.

Ledigheten i Trøndelag økte i november, og det er kun i Tydal hvor det i vår region er nedgang i ledigheten fra november 2019 til samme måned i 2020.

I Stjørdal var det ved utgangen av november 406 helt ledige mennesker, og det var en oppgang på 99 prosent fra samme måned i fjor. 3,3 prosent av arbeidsstyrken sto uten jobb i november.

Det fører Stjørdal på andreplass blant byene i Trøndelag med høyest ledighet. Kun Verdal har høyere ledighet med 3,5 prosent av arbeidsstyrken helt uten arbeid. Trondheim har til sammenligning tre prosent.

For Malvik var tallene noe bedre. 215 var registrerte som arbeidssøkere i november, en økning på 52 prosent fra samme måned i fjor. Det tilsvarer 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Lavt i fjellregionen

For Selbu er kun 1,5 prosent av arbeidsstyrken helt ledige. Det tilsvarer 32 helt arbeidsledige, en økning på 3 prosent i fjor. I praksis betyr det at ledigheten i kommunen har økt med én person i løpet av siste år.

Tydal opplevde en nedgang fra november i 2019 til november 2020. Kun seks personer er arbeidsledig, og det er en nedgang på én person.

Høyt i Meråker

I Meråker står 50 personer uten jobb, den er én mindre enn i oktober men 23 flere enn på samme tid i fjor. Tallet forventes å stige på nyåret når Lian-nedleggelsen trår i kraft. Totalt er 4,3 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledig i Meråker i oktober.

På Frosta er 36 helt arbeidsledige i november, som er en økning på hele 71 prosent i forhold til samme måned i fjor. I antall hoder innebærer dette en økning på 15 i forhold til novembertallene fra 2019.

Generell økning

I Trøndelag er ledighetstallene stigende. Ved utgangen av november er det 6 715 helt ledige i Trøndelag. Det er en økning på 273 personer fra oktober i år, og 2 416 flere enn det var for ett år siden. 2,7 prosent av arbeidsstyrken er nå helt uten arbeid.

I tillegg er 994 personer (0,4 prosent) i et arbeidsrettet tiltak, som gir en bruttoledighet på 3,1 prosent. Det er også et betydelig antall delvis ledige, 5 348 personer, eller 2,2 prosent. Dette er imidlertid 97 færre enn i oktober.

Les forrige sak:
De starter nyåret med optimisme og pågangsmot, styret i Stjørdal Seniorforum. Fra venstre Astrid Kvaal Dybvad, Mildrid Adserø, Mari Schefte Dahl, Jørgen Holthe, Modulf Sandstad, Svein Tore Hognes, Inger Johanne Sakshaug, Einar M. Hårstad og leder Ole Myrbekk. Foto: privat
Byr på prest, biskop og finansminister

Stjørdal Seniorforum presenterer et innholdsrikt program

Close