14 °C Stjørdal, NO
19/09/2018

47.503 «pantekroner» til Stjørdal Røde Kors

|| Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors. (Foto: Katrine Lunke)||
Norfloor åpning sept 18

Sist oppdatert

Totalt mottok Røde Kors 37 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2017. Av disse kommer en drøy million til lokallagene til Røde Kors i Trøndelag. Fordelingen av denne millionen er at Trondheim Røde Kors mottar mest med 620.000 kroner, mens Stjørdal Røde Kors får 47.503 kroner. Deretter følger lokalkorpsene i Steinkjer og Levanger før Malvik Røde Kors som mottar 25.236 kroner. 

– Disse midlene gir oss mulighet til å bidra med viktige oppgaver her i hele Trøndelag. Det er både møteplasser for unge, beredskap, besøkstjeneste, søk og redning samt aktiviteter for tidligere innsatte, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Nord-Trøndelag Røde Kors og Sør-Trøndelag Røde Kors i en pressemelding.
I Trøndelag jobber Røde Kors med ulike former for sosial inkludering, besøk i fengsel, migrasjonsaktivteter, beredskapsarbeid, aktiviteter for barn, unge og eldre, ferietilbud for familier samt søk og redning. I tillegg brukes midler på opplæring av frivillige, nettverksbygging og oppfølging.
– Frivilligheten koster penger, og det er hele tiden behov for opplæring, tilrettelegging, bekledning, utstyr og lokaler. Inntektene fra Pantelotteriet gjør at flere frivillige kan bruke tiden sin på de som trenger det istedenfor inntektsgivende tiltak, sier Hoel Fossen i pressemeldingen. 

Siden starten i 2008 har Pantelotteriet bidratt med 195 millioner kroner til Røde Kors. Det betyr at lotteriet har blitt en av organisasjonens største inntektskilder. Halvparten av midlene går til Røde Kors lokalt.

Les forrige sak:
||
Nytt selskap skal hente søpla

HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap har sammen stiftet […]

Close