-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

50 paller med jul fyller julemarkedet

– I de neste ukene opplever vi handelslekkasje den andre veien

TAR IMOT MED ÅPNE ARMER: Renate Borge (i midten), Carina Langseth (t.h.) og Frode Langseth forventer mange busslaster med kunder til julemarkedet i Innbygda.

Julemarkedet i Moheim i Selbu er åpnet. Aldri tidligere har så mange varer blitt kjøpt inn for salg. I de neste ukene kommer det busslaster med folk som vil pynte opp hjemmet til høytiden.

– Vi har bestilt opp rundt 50 paller med nye julevarer, og nå er vi spente på hvor mange som kommer på besøk, sier Frode Langseth, hos B. Langseth i Innbygda.
Forsamlingshuset Moheim har vært arena for julemarkedet de siste tre årene, og det har vist seg å bli en populær destinasjon for folk som er glade i å pynte opp til jul.
– I fjor møtte jeg folk fra Åsen og Levanger som kom hit både to og tre ganger. I de neste ukene opplever vi handelslekkasje den andre veien, sier han.

Tidlig julestemning

Langseth synes 1. november er tidlig nok for å starte med julemarked.
– Samtidig har vi kjøpt inn så mye varer at vi trenger litt tid for å få solgt dem. Jeg tror grunnen til at julemarkedet er blitt så populært er at det ikke finnes lignende markeder andre steder, og at mange bryr seg om julen. Her får man julestemning fra 1. november, sier han.

Busslaster fra Trondheim

Datteren Carina Langseth har hatt ansvaret for å stelle i stand julemarkedet sammen med Henrik Fuglem og Renate Borge. De startet med rydding allerede i september, og i hele oktober har trioen jobbet med å gjøre klart lokalet til årets store happening.
– Vi satser mer på utstilling enn tidligere, og har flere varer enn foregående år. I tillegg har vi gjort det mer barnevennlig. Blant annet har vi en plass hvor barna kan fotograferes i et julemotiv, sier hun.
Nå venter Langseth og de andre på at folket skal komme i hopetall.
– I fjor ble det satt opp busser fra Trondheim med besøkende som kom hit på julemarkedet, og som etterpå spiste buffé på kafeen like ved. Stort sett er det folk innom her hele tiden, forteller Carina Langseth.

Åpent hver dag

Sist torsdag tyvstartet B. Langseth julemarkedet for de ansatte med følge. Rundt 40 personer var innom og fikk servert tapas og gløgg samtidig som de fikk være de første til å handle inn julenyhetene.
Nytt av året er at julemarkedet holder åpent hver eneste dag frem til jul, også søndager.
– Vi holder også åpent i mellomjulen, sier hun.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Én fratatt førerkortet – 17 fikk bot

Kjørte 95 i 60-sone

Close