6 °C Stjørdal, NO
17/09/2019

8% trafikkvekst

 

Passasjertrafikken til og Avinors lufthavner i Norge har gått opp 3,7 prosent første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. I juni er økningen 8,4 prosent.

 

I juni gikk utlandstrafikken opp med 12,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, mens innlandstrafikken gikk opp med 5,8 prosent. Så langt i år har utlandstrafikken gått opp med 8,2 prosent, mens innland har gått opp med 1,2 prosent. Totalt reiste det 4 597 152 passasjerer til og fra Avinors lufthavner i juni, og første halvår er det totale antallet passasjerer 23 292 136 passasjerer.

 

Rosenborg Billettpakke

-Veksten ved Avinors lufthavner illustrerer viktigheten av de kapasitetsøkende investeringene vi har gjort de siste årene – og at investeringstakten må fortsette i årene framover. Ellers er det gledelig at passasjerrettede tiltak som utvidelse av antall sluser i sikkerhetskontrollene er gjennomført ved flere av Avinors største lufthavner det siste året. Både ved Oslo, Stavanger, Trondheim og Bodø lufthavn bidrar nye sikkerhetskontroller til mindre køer og en mer effektiv reise. Det kan mange passasjerer glede seg over i sommer, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

 

Han peker ellers på at Avinor legger opp til å investere 37 milliarder kroner i Nasjonal transportplan-perioden fram mot 2023. Utbyggingen av Oslo og Bergen lufthavn representerer de største enkeltstående prosjektene i planperioden.

Les forrige sak:
- Du kan være så erfaren du vil når det gjelder å reise bygg, men de færreste har vært i berøring med et kirkebygg. Derfor merker jeg på møter at kirka omtales både med respekt og usikkerhet for å unngå feil valg, sier fung. kirkeverge Oddbjørn Eide.
Vakker ny kirke i kulturhuset

  - Vi må bygge opp et bysentrum som er Stjørdal […]

Close