6 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

89 år og aktiv i potetåkeren

Henning Anderson (89) trives med sin hobby midt i sentrum av Stjørdal.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

 

Helt fra tela slipper taket om våren starter han sesongen med potetgrev på sin eiendom. Og der holder han det gående helt til utpå senhøsten. Ikke noe ugress slipper til mellom de tredve meter lange potetradene som hovedsaklig består av potetsorten «Peik», men også noen andre sorter dyrker han på sin velpleide åker. -Dette er bare en hobby, som er langt billigere en å drive laksefiske i elva! -kommer det humoristisk fra mannen med potetgrevet.

 

Men slett ikke bare potet blir dyrket av den spreke pensjonisten, som kan se tilbake på en lang årrekke i trygdeetaten i Stjørdal, de siste åra som trygdesjef.

Coop Storlien artikkelnivå

I tillegg til potet inngår også gulrøtter og bl.a. purreløk og grønnkål i eks-trygdesjefens sortemang på produksjonssida.

 

Potetopptak med skolebarn

 Som etatsjef i Stjørdal Trygdekasse hadde han også i mange år ansvaret for å organisere formidlingen av skolebarn ut til potetplukking for bønder i Trøndelag. Dette var da organisert med utkjøring og henting av de potetplukkende barna rundt om på gårdene. Da var det Erik Fjerdingen som med sine busser transporterte de potetplukkende skolebarna.

 

Henning Andersson forteller oss at hjelp fra skolebarn for å plukke poteter var svært viktig for bøndene på den tida. -Ja, så viktig at Katedralskolen i Trondheim i 1946-47 forlenget skolebarnas sommerferie en hel uke – for at de skulle delta i potetplukking!

Det var andre tider, det!

 

Les forrige sak:
De ønsker å fotodokumentere frivillighet i Stjørdal kommune. Frivillighetssentralen inngår et samarbeid om dokumentasjon av dugnad og frivillighet med Stjørdal Fotoklubb som reiser ut på fotooppdrag. Lag og foreninger eller privatpersoner oppfordres til å kontakte Frivillighetssentralen i prosjektet “ Frivillighetsglimt Stjørdal 2011”.
Dokumenterer frivillighet

  Prosjektet “Frivillighetsglimt fra Stjørdal 2011” skal vise fotoglimt fra en […]

Close