9 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

– Å delta gir oss en merverdi

«Raske Jenter» gjorde det bra under ambulansemesterskapet

Monika Foros (fra venstre), Andrea Ovesen Rakvåg, Kine Ingulfsvann og Daniel Rotmo slappet av noen minutter før de skulle i gang med den nest siste oppgaven under det regionale ambulansemesterskapet. Monika Foros (fra venstre), Andrea Ovesen Rakvåg, Kine Ingulfsvann og Daniel Rotmo slappet av noen minutter før de skulle i gang med den nest siste oppgaven under det regionale ambulansemesterskapet.

«Raske Jenter» heter det ene av to lag fra Stjørdal som deltok under det regionale ambulansemesterskapet. De har trent lenge for å være med, og mener utbyttet er stort.

– Vi har møttes på stasjonen og øvd mye. I tillegg har vi byttet plasser i bilene for at vi kan operere sammen som et lag og få teamfølelsen, sier Monika Foros, en av tre jenter som utgjør laget «Raske Jenter».

Sammen med Andrea Ovesen Rakvåg, Kine Ingulfsvann og lærlingen og reserven Daniel Rotmo har Foros vært gjennom nitidige forberedelser foran ambulansemesterskapet som foregikk i Stjørdal onsdag.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vi snakker mer fag i hverdagen og de andre på stasjonen kommer og titter på oss når vi trener. Å delta i konkurransen gir oss en merverdi i jobben, sier hun. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Monika Foros mener å delta i ambulansemesterskapet har en merverdi i jobbsammenheng.
Monika Foros mener å delta i ambulansemesterskapet har en merverdi i jobbsammenheng.
– Håper smilet kommer tilbake

I fjor vant det andre stjørdalslaget regionmesterskapet og kom til finalen i NM, hvor de ble nummer tre. Mellom de to lagene har det vært en aldri så liten nerve om å bli best under årets konkurranse.

– Vi har forsøkt å skjerme oss, slik at de ikke skal se hva vi har fokusert på. Det har vært en sunn konkurransesituasjon, sier Rakvåg.

– Det andre laget har glimt i øynene, men de smiler ikke. Jeg håper smilet kommer tilbake i kveld, sier Foros, til latter fra de andre deltagerne.

Seks ulike oppgaver

Da vi møtte «Raske Jenter» tok de en liten pust i bakken etter å ha unnagjort fire av de seks obligatoriske oppgavene i konkurransen. Utfordringene i mesterskapet er hentet fra hverdagen.

– Den ene casen var en båtbrann med to pasienter hvorav en var alvorlig skadd. I en annen oppgave skulle vi hjelpe en pasient med ryggskade etter en fallulykke, sier Foros.

Leverte varene

Selv er laget fornøyd med gjennomføringen.

– Vi har gjort det vi skulle, og det er egentlig ikke noe vi kan komme på som har gått galt. Følelsen er god, sier hun.

– Dette er varen vi leverer til vanlig, og vi tror vi har muligheter til å hevde oss, sier Rakvåg.

Totalt syv ambulanser var i aksjon onsdag i Stjørdal, og de kom fra hele Trøndelag inkludert to lag fra St. Olavs Hospital i Trondheim. Resultatene er foreløpig ikke klare.

Les forrige sak:
Ole Vig videregående skole skal ha ny rektor. Elleve har søkt på stillingen. (Foto: Jonas Røkke Bender)
Ti søkere ble til elleve

Seks kvinner og fem menn vil bli Ole Vig-rektor

Close