4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

– Å sette inn koronavaksinen vil ikke være en utfordring for oss

Apotekene har god erfaring med vaksinering

Daglig leder ved Boots apotek Stjørdal, Awfa Al-Shamkawy, sier det ikke vil være noe problem å starte korona-vaksineringen ved apoteket. Arkivfoto

I høst hjalp apotekene i Stjørdal med å vaksinere mot influensa. Nå forbereder de seg for å kunne vaksinere mot korona.

Myndighetene har sendt brev til Stjørdal kommune om eventuell vaksinering i apotek. Daglig leder ved Boots apotek Stjørdal, Awfa Al-Shamkawy, er positiv til å kunne bidra og være med i prosessen. Hun forteller de har tidligere erfaring med å sette inn vaksiner, og i høst var de med på å sette inn blant influensavaksiner og vaksiner mot lungebetennelse.

Al-Shamkawy forklarer at de ikke vil ha noe problem med gjennomføringen av en slik vaksine. Det eneste problemet hun ser for seg kan være oppbevaringen av dosene.

– Det eneste som er spesielt med koronavaksinen er at den må oppbevares i 60 minusgrader. Det er det ikke kapasitet til i dette apoteket. Da er det snakk om nitrogentanker for å oppbevare det så kjølig, og det må i så fall tilrettelegges. Hvis det blir noe skal vi jobbe for å kunne sette vaksiner. Vi er veldig villig til det, sier hun.

Ellers vil de måtte ta noen kurs for å sette inn vaksinen, men Al-Shamkawy sier det ikke vil være et problem.

– Vi så med influensavaksinen at det gikk raskt og alle fikk opplæring. Da kom vi godt i gang og fikk satt inn mange influensavaksiner. Det å sette inn koronavaksinen er ikke en utfordring for oss. I forhold til opplæring vil vi kunne komme i gang ganske raskt med det.

Les forrige sak:
Et rådyr hadde forvillet seg inn i Helltunellen i dag tidlig. Tunellen ble stengt i påvente av at rådyret kom seg ut.Ill.foto: Svein Wik.
Rådyr påkjørt ved Kvithamar

Viltnemnda er på saken

Close