-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

– Å stenge skolene er ikke et tema

Stjørdal kommune vurderer nye tiltak fortløpende

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Stjørdal kommune vurderer nye tiltak fortløpende.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan har hatt en travel mandag etter at det ble kjent at to kommunale skoler, én barnehage og Ole Vig videregående skole har elever eller ansatte med positiv covid-19-smitte.

Les også: Ole Vig rammet av smitte – 13 klasser vil motta digital undervisning inntil videre

Mange spør seg nå om hvorfor ikke barnehager og skoler stenges ned, slik det ble gjort i fjor vår da koronaen traff Norge. Den gang ble smittespredningen sterkt redusert på kort tid.

Les også: Ny skole med smitte – alle SFO-barn må hentes snarest

– Å stenge skolene er ikke et tema nå, men det er noe vi vurderer fortløpende i samarbeid med de ansatte på skolen, administrasjonen og kommuneoverlegen, sier kommunedirektør Reitan, til Stjørdals-Nytt, mandag ettermiddag.

Han henviser for øvrig til en pressemelding senere mandag kveld hvor han og kommuneoverlege Leif Vonen vil komme med mer informasjon vedrørende smittesituasjonen i skolene.

Les også: Ungdomsskoleelever smittet – nå blir det massetesting ved skolen

Selv om skolene fortsatt er åpne, er faktum at flere skoler nå må sende skoleklasser hjem. Foreldre ved Halsen barneskole fikk mandag beskjed om snarest å hente barna på SFO etter at det ble avdekket smitte hos en elev mandag. Tirsdag skal blant annet andreklassene ha hjemmeskole. Det samme er situasjonen på andre trinn og ved andre skoler.

Les også: Nå er det også smitte i barnehage – antall i karantene er redusert

Les forrige sak:
Ole Vig rammet av smitte – 13 klasser vil motta digital undervisning inntil videre

Én elev er smittet og 38 er satt i karantene

Close