5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Adrian tatt ut på landslaget

En av 50 som har fått plass i første landslagstropp

Adrian Bråten fra Stjørdal og Rosenborg er tatt ut på skyggelandslaget da 42 15-åringer møtes i Sarpsborg til talentleir. Adrian Bråten fra Stjørdal og Rosenborg er tatt ut på skyggelandslaget da 42 15-åringer møtes i Sarpsborg til talentleir.

Adrian Bråten fra Stjørdal er en av 50 spillere som er tatt ut til den aller første landslagssamlingen for gutter 15-landslaget i fotball.

Venstrebeinte Bråten, som nå er i gang i sin nye klubb, Rosenborg, er en av to trøndere som har fått plass på Equinor Talentleir i Sarpsborg i månedsskiftet januar/februar. Dette er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der det neste steget er å spille landskamper.

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Totalt er 50 spillere i hvert alderskull tatt ut og det skal spillerne være stolte av. Det er cirka 10.000 spillere per kull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i Landslagsskolen, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– 15-åringene er fordelt på to jevnbyrdige tropper. I mars kommer det en ny samling hvor vi deler opp i en landslags- og skyggelandslagsgruppe før kullet spiller sine første offisielle landskamper i Østerrike og Italia i månedskiftet april-mai, forteller Grøttland.

Les forrige sak:
Inge Grøntvedt (t.v.) fratrer sin stilling som daglig leder i Primahus. Til høyre: Styreleder Tore Haugen. (Arkivfoto)
Grøntvedt slutter i Primahus

Velger å fratre sin stilling

Close