5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Akrobatikk, smil og eleganse i to kvelder

Jan Kjetil og hans Cirkus Agora har inntatt byen

Agora-direktør Jan Kjetil Smørdal er irritert over Stjørdal kommunes "nedplukk" av sirkusets plakater. Agora-direktør Jan Kjetil Smørdal er irritert over Stjørdal kommunes «nedplukk» av sirkusets plakater.

Cirkus Agora er på plass ved Stokkan ungdomsskole og har forestilling både tirsdag og onsdag kveld.

Jan Kjetil Smørdal fra Nordfjordeid bygde sitt eget sirkus og hadde den første forestillingen med sitt omreisende Cirkus Agora i 1989. I 20 år fartet han land og strand rundt før han de siste årene har gjort opptredener på festivaler, forestillinger, skoler og på institusjoner de siste årene. Men i fjor var han tilbake på landeveien, og det er han også i år. Med nytt telt og ny bilpark ble fjorårets tur en suksess. I år er Smørdal og Agora tilbake med en enda bedre utgave av sirkuset.

Selvsagt er det akrobatikk oppunder kuppelen under årets show med Cirkus Agora.
Selvsagt er det akrobatikk oppunder kuppelen under årets show med Cirkus Agora.

– Det er få ting som kan begeistre så mye som sirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, – gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Kjetil Smørdal, som mener helt klart at folk vil ha ekte sirkus.

Som vanlig er sirkusdirektøren selv i manesjen, som forøvrig fylles av verdensstjerner høyt oppe under kuppelen og nede i sagflisa. Smørdal lover både fartsfylt rockering-akrobatikk, temposjonglør, trampolineakrobatikk, balansekunst og selvsagt dyr og klovner.

Les forrige sak:
Eneste lovlige bruk av åpen ild utendørs er forsvarlig grilling i egen hage. Det melder brannsjef Bjørn Rønning som presiserer rundt totalforbudet mot bruk av åpen ild.
Totalforbud mot bruk av åpen ild

Meget stor skogbrannfare i Stjørdal og Selbu

Close