4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Agrisjå arrangerer feltdager


Messeleder i Agrisjå, Norvald Berre, forteller til norsklandbruk.no at planene har ligget på bordet lenge, men at man har villet bruke litt tid på å finne riktig tidspunkt og den endelige formen på arrangementet.

 

– Agrisjå Feltdager vil først og fremst være et fagarrangement for bønder – et regionalt arrangement med vekt på kjøring og demonstrasjon av teknisk utstyr samt vising av demonstrasjonsfelt for ulike vekster, for det meste grassorter, sier Berre.

– Det er tydelig at flere ser behovet for et samordnet større demo-arrangement, og med den kompetansen vi har opparbeidet gjennom Agrisjå, fant vi det interessant å ta initiativet, sier messelederen.Målet er at Agrisjå Feltdager får demonstrert og formidlet siste nytt på dette området.

 

Det hele arrangeres ved Bioforsk sine forsøksområder ved Værnes i Stjørdal.

En rekke demonstrasjonsfelt er opparbeidet der man får se de viktigste artene i den norske grovfôrproduksjonen, samt de typiske eng- og beitefrøblandingene.

 

Det er tre år mellom hvert hovedarrangement. Agrisjå Feltdager vil være en mulighet for de som måtte mene dette er for lenge vente når det gjelder å få vist fram utstyr, sier Norvald Berre.

Både det Stjørdal Museum og lokalene til Gammeltraktorens venner blir tilknyttet arrangementet samt Prestegårdshagen.

Les forrige sak:
Soddbøtter fra Stjørdal

Hele produksjonslinjen med roboter vil nå bli flyttet til i de […]

Close