18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Alkohol i trafikken

 

Alkohol ble funnet i hele 60 % av tilfellene. Dette fremkommer i en ny rapport fra FHI.

– Undersøkelsen viser klart at vi må ha en fortsatt sterk satsning for å forhindre promillekjøring, selv om andre rusmidler dessverre også gjør seg stadig mer gjeldende. Tallene viser atter en gang at det også er mye annen rusbruk og blandingsrus i trafikken, sier direktør Terje tørring i MA.

 

På plassene bak alkohol kom klonazepam (virkestoffet i Rivotril) som nummer to på landsbasis. Andre stoffer som påvises hyppig er cannabis, metamfetamin, amfetamin og diazepam (virkestoff i blant annet Valium og Vival). Statistikken viser også at det er regionale forskjeller i bruken av rusmidler.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Folkehelseinstituttet gjør analyser for alkohol, rusgivende legemidler og narkotiske stoffer. Instituttet ser i slike saker rutinemessig etter over 40 forskjellige rusgivende legemidler og narkotiske stoffer, og påviser i snitt ca. tre stoffer i samme blodprøve.

 

I 2012 ble det utført rusmiddelanalyser i 9717 saker hvor bilførere var mistenkt for påvirket kjøring.

 

Det påvises rusgivende stoffer i 97 % av alle innsendte prøver fra politiet.

Les forrige sak:
MØTTE AMERIKANSK MOTSTAND: Hegra G16 avanserte til 32-delsfinalen i B-sluttspillet under årets Dana Cup. Det til slutt tap mot Stars & Stripes. Her hilser Hegra-guttene på det amerikanske laget før kampstart. (Foto: Rolf Einar Pedersen)
Positiv opplevelse på Dana Cup

  - Sosialt var cupen meget positiv for vår del. Vi […]

Close