-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

– Alle hurtigtester er negative

Totalt har Stjørdal fått seks positive prøver i dag

Kommuneoverlege Leif Vonen føler de har mer kontroll nå enn i november. Kommuneoverlege Leif Vonen. Foto: Frank Skaufel

Kommunedirektøren og kommuneoverlegen oppsummerer en krevende dag, og innkaller til ny pressekonferanse.

Totalt har Stjørdal fått seks positive prøver i dag.

– Vi har avsluttet en krevende dag og kveld for mange ansatte, elever og foresatte. Men nå kan vi slå fast at mange barn og ansatte i Espira barnehage er testet negativ med hurtigtest, og dette er vi veldig glade for på deres vegne. Vi venter allikevel på en del svar fra laboratoriet på de som tok begge typer tester. Ved Stokkan ungdomsskole er mange elever og lærere testet, og også der kan vi melde at alle hurtigtester er negative, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Vonen, i en mail til Stjørdals-Nytt sent mandag kveld.

Tar tid å få kontroll

Et stort antall nærkontakter ved Halsen barneskole og Ole Vig videregående skole testes i morgen, og nærkontakter av nærkontakter er bedt om å avvente oppmøte på skoler og i barnehager etter kommunens regler, som fortsatt gjelder for disse. Tilsvarende gjelder i Etat Omsorg som også har «rød» beredskap.

– Med betydelig antall miljøer og personer som nå er involvert, tar det noe tid å få full kontroll på om smitten har gått videre. Dette fører dessverre også til at langt flere enn normalt blir henvist til hjemmeundervisning ved både Ole Vig videregående skole, Stokkan ungdomsskole og Halsen barneskole, skriver Reitan og Vonen.

De berømmer skolenes ansatte, elever og foresatte og deres evne til å improvisere og være løsningsorientert.

– Oppgavene løses godt ut fra slik situasjonen er, synes vi, skriver kommunedirektøren.

Pågang fra nærkontakter

Kommunens koronatelefon og bestillingsportalen opplever pågang fra nærkontakter for testing.

Når teamet sporer de potensielle smitteveiene er tidspunkt for kontakt og tidspunkt for test satt i en sammenheng. Nærkontakter blir derfor kontaktet for å bestille dette til riktig tid, og ikke for tidlig. Vi må også minne om at et negativt svar ikke avbryter karantenen. Smittesporingsteamet må få ta ansvar for sluttdatoen din, dette håper jeg de det gjelder legger seg på minnet, skriver kommunetoppene.

Mange ringer og spør kommunen om hva som gjøres etter denne tiltaksperioden som utløper etter den 18. januar.

– Dette er det for tidlig å konkludere på nå. Kommunens ledelse vil bruke helga til å gjøre en grundig analyse av situasjonen, og vi kommer til å innkalle til en pressekonferanse mandag 18. januar kl 1100 hvor tiltak gjeldende fra 19. januar blir kunngjort, skriver Vonen og Reitan.

Les forrige sak:
Det investeres betydelig for å sikre godt drikkevann i Selbu. 116 millioner kroner er investert de siste fire årene, og fem nye renseanlegg er etablert. Ordfører Ole Morten Balstad ved det nye Fossen-anlegget langs Selbustrand.
Satser millioner på drikkevann

- Ambisjonene våre på dette området er høye, sier ordføreren

Close