-9 °C Stjørdal, NO
18/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Aller best i helseundersøkelse

Stiller opp som ingen andre sørtrøndere

STILLER OPP: Litt over to tredeler av Tydals innbyggere har svart på spørreundersøkelsen i HUNT-regi. Det setter tidligere ordfører Ole Bjarne Østby, rådmann Heidi Horndalen og tjenesteleder Kristin Grytbakk ved servicekontoret stor pris på. (Foto: Tydal kommune)

Også de tidligere sørtrønderne har nå blitt en del av Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT). Det er tatt imot med åpne armer i mange kommuner, særlig i Tydal.

260.000 sørtrøndere ble invitert til å bli med i HUNT i oktober. Alle i aldersgruppen fra 18 til 75 år fikk en tekstmelding med invitasjon og lenke til en spørreundersøkelse. De over 75 år fikk undersøkelsen i papirform i postkassa.

– Vi i Tydal er meget godt fornøyd med responsen fra innbyggerne, sier tjenesteleder Kristin Grytbakk ved servicekontoret i Tydal.

Tallenes tale viser nemlig at tydalingene har vært aller flinkest til å svare på undersøkelsen. Idet den nærmer seg slutten har 67,6 prosent av innbyggerne svart på undersøkelsen, men damene er mye bedre enn herrene. 80,2 prosent av tydalskvinnene har svart, mens bare 56,9 prosent av den mannlige befolkningen har svart.

Nest beste kommune i det tidligere Sør-Trøndelag er Holtålen med 66,3 prosent oppslutning. Responsen i hele det gamle fylket er på 41,6 prosent. I Selbu er oppslutningen på 53,6 prosent, mens 45,3 prosent av malvikingene har svart.

Les forrige sak:
Tre kompiser angrep tre andre menn

To av dem ble dømt for ytterligere ett forhold

Close