19 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Allskogs energidag

En travelt opptatt olje-og energiminister Ola Borten Moe tok seg også tid til å komme til energidagen.

 

Allskog er et samvirke som eies og er til for skogeiere i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene, Nordland og Troms. Allskogs formål er å arbeide for andelseiernes økonomiske interesser tilknyttet eiendommen.

 
Adm.dir i Allskog, Ole H Bakke ønsket alle velkommen og overga ordet til skogbrukssjefen i Stjørdal Stian Almestad. Han snakket om mulighetene for bruk av bioenergi i Stjørdal. Snorre Gangaune omtalte satsing på bioflisanlegg bl a i Stjørdal.
 
En travelt opptatt olje-og energiminister Ola Borten Moe tok seg også tid til å komme til utstillingen.  Han ble møtt med stor interesse av forsamlingen.  Ministeren redegjorde for Regjeringens  mål om bruk av skog til energi. Per i dag forbruker vi bare 1/3 av den årlige tilveksten. Han kunne også fortelle at han selv er tilhenger av vedfyring og oppfordret til utstrakt bruk av den fornybare ressursen.
 
Biohogst og flisproduksjon ble demonstrert. En imponerende maskin fliset opp til dels grove trær på få sekunder og fylte  etter hvert en container. Den største maskina var faktisk enda mer imponerende. Store flis fra denne blir angivelig brukt i industrien.
 
Tilskuerne ble servert wienerbrød og kaffe fra svartkjel og lot til å trives svært godt.
 
{joomplucat:89 limit=22}

 

 

Les forrige sak:
Grilldag i Flora

  Hensikten med grilldagen var å vise litt oppmerksomhet til de […]

Close