16 °C Stjørdal, NO
23/04/2019

Almlivola Rundt

Tre løpere har gått samtlige 34 utgaver av Almlivola Rundt. Bildet er fra 30. årsjubileet i 2006, og viser Kjell Beitland og Gunbjørn Buan etter premieutdelingen. Oddvar Vigdenes var ikke til stede da bildet ble tatt.

 

 

Søndag 13. mars arrangerer Forra IL Almlivola Rundt  for 35. gang.

I og med at årets utgave er nummer 35 i rekken, så forteller leder i Forra Il`s skigruppe, Dag Inge Korstad, at det er snakk om et aldri så lite jubileum. Arrangøren kan med stolthet melde at de har 3 potensielle startende som kan innkassere 35. års premien. Utfordringen er hermed satt på trykk for de tre aktuelle, som er Kjell Beitland, Oddvar Vigdenes og Gunnbjørn Buan.

– Almlivola Rundt er i sannhet et tradisjonelt turrenn med muligheter for deltagelse fra stort sett alle aldere. Det korteste løypealternativet er 14 km og er runden rundt om Hofstadvollen. Her passeres kjente utfartsmål som Damstuggu, Hofstadvollen og Knottvollen. Denne løypa byr ikke på spesielle store utfordringer hverken oppover eller nedover. Ved å velge det lengste turalternativet på 24 km, får man i tillegg med seg Ulstadtjønna og Fremre Almlivoll. På dette alternativet har vi flere høydemetere å ta av. Stigningen opp mot Almlivola kan være tung, men man får imidlertid godt betalt for den på hjemturen. Løypa egner seg godt for barnefamilier som ønsker å bruke formiddagen på skitur, og vi må vel også nevne at vi er rause med uttrekkspremiene, spesielt til våre yngste deltagere, forteller Korstad

Coop Storlien artikkelnivå

– De siste års vintervær har ikke gjort arrangement av skirenn like enkelt. I Forra IL har vi en fremsynt brobygger som løypesjef. De steder i løypa som er vanskeligst fremkommelig som følge av is/vannføring har Olaus Dalsplass bygd broer som løser mye av problemene. Ved løypekjøring forrige helg har vi også begynt å se etter alternativer til traseen, hvis vær og føre skulle bli enda vanskeligere. Vi er for øvrig rimelig sikre på at været ikke skal kunne stoppe gjennomføringen av årets løp

Almlivola Rundt har også en konkurranseklasse hvor vi ønsker oss enda flere deltagere. Vi mener at Almlivola Rundt kan være en grei oppkjøring mot både Birken, Reinsfjellrennet og Flyktningerennet. I 2010 innførte vi en spurtpris til førstemann opp Vola. Dette var en genser med påtrykk «Æ VA FØRST OPP VOLA». Denne spurtprisen deles ut også i år og denne genseren produseres det 1 stk av pr år. Det var hard kniving opp bakkene i fjor og genseren gikk da til Jo Vegard Hilmo, som også var førstemann i mål på tiden 1.08.56.

Etter fullført løp er det selvsagt mulighet til å innta middagen på skihytta ved Åstjønna, avslutter Korstad.

Les forrige sak:
Tore Kiste STFK, Jon Arne Klemetsaunet SVV og Raymond Siiri fra Jernbaneverket var blant innlederne på Trondheimsregionens møte i Stjørdal.
Stjørdalsmøte i Trondheimsregionen

  Ordfører Johan Arnt Elverum har liten tro på en gigantisk […]

Close