1 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Alt klart for Junimartna

NØYE ARBEID: Dugnadsinnsatsen har vært upåklagelig foran Junimartnan. Her er fra venstre Asgeir Finserås, Tom Roger Fonn, Anne Røkke og Heidi Lund i full gang med å reise teltet som blant annet skal huse revy, quiz og musikkopptredener. (Foto: Knut Erlend Jegersen)

 

Enkelte kritiske røster har uttrykt misnøye med at årets Junimartna er flyttet bort fra gata og over til den andre siden av Sandskogan. Ingen kan imidlertid klage på dugnadsinnsatsen og programmet som er forberedt til de neste dagene. Som i alle år, helt siden den første Junimartnan i 1994, vil det være fullt av aktiviteter for både store og små.

 

Boder og utstillinger

Til martnan er det påmeldt 40 boder. Her vil besøkende finne flere fine produkter innenfor blant annet håndverk og gravering, i tillegg til at matbodene vil bli samlet på eget område. Bodene er åpne kl. 11-20 fra onsdag til fredag og kl. 11-17 lørdag.

 

Det er også mulighet for å besøke utstillingene som finnes i det oppsatte teltet som finnes på området. Det er de lokale barnehagene som har tegnet og malt og ønsker å vise fram hva de har fått til. De bilinteresserte kan dessuten glede seg til Amcarutstilling på lørdag.

 

Sportslige aktiviteter

Det faktum at Junimartnan er flyttet til Nye Blinkbanen gir økte muligheter for også sportslige aktiviteter. Hver eneste dag vil Hell Events arrangere paintball, og kl. 17-20 onsdag til fredag er det flunkende nye kunstgresset åpent for fotballtreninger og diverse kamper. Lørdag er banen åpen i enda flere timer, og foruten fotball vil også Stjørdal Kickboxingklubb ha oppvisning denne dagen.

 

Trenasjonersturneringen for jenter U23 vil være det store høydepunktet for de fotballinteresserte. Norge, Sverige og USA deltar, og Gøril Kringen er på hjemmebane når hun leder de norske jentene. Onsdag kl. 18 spilles første kamp mellom Norge og Sverige på Øverlands Minde, fredag kl. 18 møtes USA og Sverige på samme sted, før Norge runder av med to oppgjør mot amerikanerne henholdsvis søndag og tirsdag kl. 18.

 

Kultur og revy

Mandag kveld ble det store sirkusteltet reist på martnasområdet. På dagtid vil utstillingene i stor grad prege aktiviteten inne i teltet, men på kveldstid torsdag, fredag og lørdag skrus både volumet og aktiviteten opp. De som er 12 år og eldre kan oppleve fest med levende musikk torsdag kl. 19-23, og fredag er det quiz for voksne med servering av mat og drikke kl. 20-22.

 

Det største kulturarrangementet finner sted på lørdagskvelden, når det er klart for et forrykende revyshow. Det aller beste fra Skatvals-, Lånke- og Sagatunrevyen er samlet sammen på en gang, og vil garantert bringe latteren fram hos noen og enhver. Terje Craig Furunes samler sine beste medspillere John Oddstein Aune, Roar Nygård, Arne Skognes og Erik Fjærdingen, og med pop- og rocklåter fra flere tiår satser de på å sette publikum i den aller beste musikkstemningen. Lørdagsarrangementet har fått navnet «En livåt kveld!» og starter kl. 20.

 

 

Les forrige sak:
Værnes garnison jubilerer med 125 år, i dag åpnes portene for publikum. (Arkivbilde).
Værnes garnison fyller 125 år

STJØRDAL: Dette ønsker Forsvaret å markere i dag 20.juni, og plasskommandanten på Værnes garnison, kommandør Lyder Karlsen åpner portene for...

Close