2 °C Stjordal, NO
23/02/2020

Alt klart til sommerens lesekampanje

Satser på ny leserekord i sommer

«Sommerles» er et høydepunkt i bibliotekåret. Bibliotekar Ragnhild Beitland Vold gleder seg til 1. juni da startskuddet for årets lesekampanje går. «Sommerles» er et høydepunkt i bibliotekåret. Bibliotekar Ragnhild Beitland Vold gleder seg til 1. juni da startskuddet for årets lesekampanje går.

I fjor deltok 602 barn fra Stjørdal på «Sommerles». I år håper bibliotekar Ragnhild Beitland Vold at enda flere blir med på kampanjen som starter 1. juni.

Sommeren er lesetid, og særlig barn i småskolen har lest som bare det de seneste somrene. Da Stjørdal bibliotek oppsummerte fjorårets «Sommerles» hadde 602 registrerte stjørdalsbarn lest mer enn 5.300 bøker. Bibliotekar Ragnhild Beitland Vold håper å slå den rekorden i år.

– «Sommerles» har blitt veldig populært og ungene melder seg på år etter år. Det setter vi stor pris på, forteller Beitland Vold i biblioteket i Kimen kulturhus.

Og det er ikke bare de bibliotekansatte som er glade for at barna bruker sommeren til å lese.

– Vi får mange tilbakemeldinger fra lærere som synes det er så bra med denne kampanjen. Mange barn «glemmer» å lese i sommerferien, men leser de mye i ferien blir det lettere å starte på skolen igjen, sier Ragnhild Beitland Vold.

Enda flere deltakere

«Sommerles» er en digital lesekampanje for alle som går i 1. – 7. klasse. I fjor var nesten 60.000 barn fra 300 ulike kommuner med. I år blir det enda flere.

– Det er mange flere kommuner påmeldt. Så langt er over 370 kommuner med på «Sommerles» og da blir det enda mer lesing, sier Ragnhild Beitland Vold.

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Dette er noe som viser seg å slå utrolig positivt ut på leselyst og leseferdigheter.

Deltakerne registrerer seg på nettsiden sommerles.no hvor de legger inn alt de leser i løpet av juni, juli og august.

Storbesøk på avslutningsfest

Tradisjonen tro har biblioteket allerede planlagt en feiende avslutningsfest på kampanjen.
– Dette har vi gjort hvert år i etterkant av lesekampanjen. Alle som har deltatt blir invitert til biblioteket og vi har masse premier. I år foregår dette lørdag 8. september, og vi er så heldige at vi får besøk av forfatter Marius Horn Molaug som skriver «Verdens verste»-bøkene. Dette er populære bøker og Horn Molaug vil fortelle om forfatterskapet sitt, sier Ragnhild Beitland Vold, som krysser fingre og håper på Stjørdals-rekord i årets «Sommerles».

Les forrige sak:
Olivia (2.5), Gabriel (7), Mia (9) og Erina (11), koser seg på trampolinen med vannsprederen plassert rett under. (Foto Einar Gilberg)
Se lesernes herlige sommerbilder

Se mange bilder fra våre lesere her! Send inn du også :)

Close