11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Forbudet står fast tross regn

Skogbrannfaren er fortsatt veldig stor

Brannsjef Håvard Nicolausson (t.v.) i Meråker og varabrannsjef Ole Johan Kiplesund i Stjørdal slår fast at det kom altfor lite nedbør til å vurdere å gjøre noe med forbudet mot bruk av åpen ild mandag. Brannsjef Håvard Nicolausson (t.v.) i Meråker og varabrannsjef Ole Johan Kiplesund i Stjørdal slår fast at det kom altfor lite nedbør til å vurdere å gjøre noe med forbudet mot bruk av åpen ild mandag.

Det kom en del regn natt til mandag og mandag formiddag, men langt fra nok til at brannsjefene gjør noe med åpen ild-forbudet.

– Som vi ser skogbrannindeksen så er ikke nedbøren som har kommet nok til at vi avblåser forbudet om bruk av åpen ild. Indeksen ligger på nivå orange men rett under rød. VI avventer med å gjøre noe med forbudet inntil indeksen er nede på gul/grønn, sier varabrannsjef i Stjørdal kommune, Ole Johan Kiplesund.

– Indeksen gikk litt ned, fra meget stor til stor, men vi ser at den er stigende og nærmer seg meget stor igjen, sier brannsjef Bjørn Rønning.

Han forteller at indeksene i Meråker og Selbu fortsatt ligger på meget stor ettersom de ligger høyere i terrenget.

– Da må vi regne med at det er meget tørt i høyden i Stjørdal også, sier Rønning, som opplyser at målestasjonene i Stjørdal ligger på Værnes og Kvithammer.

I Meråker, der det regnet tett mandag formiddag, ble det langt fra nok nedbør til å dempe skogbrannfaren tilstrekkelig.

Coop Storlien artikkelnivå
– Det er for tidlig å gjøre endringer på dette. Vi ønsker indeksen ned på grønt nivå før forbudet vurderes. Vi må se det an når vi nærmer oss helg igjen, sier brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson.
Basert på værmeldingene fra yr.no er det lite som tyder på at skogbrannfaren reduseres betydelig denne uka. Det er bare torsdag det ser ut til å bli særlig med nedbør de kommende sju-åtte dagene.

Les forrige sak:
Her er det stopp for dagens gang- og sykkelvei langs E14 i Meråker. Det vil det bli i mange år framover.
Ikke noe håp om lengre gang- og sykkelvei

Kommer tidligst mot slutten av 2020-tallet

Close