4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

– Ambisjonene er å bli bedre enn i fjor

Mandag leder Tom Dent sin første trening med Stjørdals-Blink

Tom Dent tok over hovedtreneransvaret i Stjørdals-Blink 4. januar og førstkommende mandag har han sin første trening med laget. Han har tro på at klubben kan ta nye steg i 2021. Arkivfoto: Frank Skaufel Tom Dent tok over hovedtreneransvaret i Stjørdals-Blink 4. januar og førstkommende mandag har han sin første trening med laget. Han har tro på at klubben kan ta nye steg i 2021. Arkivfoto: Frank Skaufel

Mandag leder Tom Dent sin første trening med Stjørdals-Blink. Målet til den nye hovedtreneren er å gjøre Blink til et stabilt lag i OBOS-ligaen.

– Jeg er skikkelig spent og gleder meg veldig til å gå ut på treningsfeltet og møte guttene, sier den nye Blink-treneren Tom Dent.

Han overtok treneransvaret 4. januar, og mandag er 29-åringen på plass på treningsfeltet og leder sin første trening med rødtrøyene etter at han kom fra jobben som akademitrener i Bodø/Glimt. Nå er han klar til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen.

– Ambisjonene med Blink er å bli bedre enn i fjor. Jeg har ingen tanker om tabellposisjon, om vi greier 6.-plass eller 13.-plass spiller ingen rolle, så lenge vi tar minst 34 poeng og finner ut hvordan vi kan ta det neste steget og utvikle oss videre, sier Dent, som var assistenttrener i Blink i 2016 og er derfor ingen ukjent mann i fotballmiljøet i Stjørdal.

Ønsker å bli et stabilt OBOS-lag

Dent så samtlige Blink-kamper i fjor med unntak av bortekampen mot Raufoss og mener laget har nok ferdigheter til å hamle opp med de fleste, men at de må bli mer stabile. Han ønsker nå å utvikle laget slik at de har flere strenger å spille på.

– Etter ett år i OBOS vet vi at vi møter flere typer lag. Spiller du mot et lag som Aalesund trenger du en annen kampplan enn om du eksempelvis møter Grorud. Tanken er å ha flere måter å spille på og bruke ferdighetene våre til å utnytte hver kamp. Vi ønsker på sikt å bli et stabilt OBOS-lag, men det krever hard jobbing, sier han.

– Hva annet kan vi forvente med deg som trener?

– Jeg er nok en inkluderende trenertype, men samtidig stiller jeg kanskje noen flere krav enn det de har vært vant til, noe som er nødvendig om man vil ta steget opp.  Målet er å skape et mer profesjonelt miljø i klubben, sier Dent og nevner blant annet målesystem for den fysiske treningen og videoanalyse som viktige verktøy i arbeidet.

– Alle skal få sjansen til å vise seg frem

Engelskmannen er klar på at samtlige 22 utespillere som er en del av dagens tropp vil få sjansen til å vise seg frem for det nye trenerteamet, og at han derfor foreløpig ikke har tenkt mye på det å hente nye spillere til klubben.

– Vi går nå gjennom en prosess hvor alle som er en del av klubben per dags dato får en sjanse. Når et nytt trenerteam kommer inn er det viktig at alle får en fresh start og sjansen til å vise seg frem. Jeg ønsker å kartlegge spillergruppen vi har før vi eventuelt begynner å se på nye spillere, sier Dent.

Han forteller at det kan bli aktuelt å hente spillere på lån både fra Bodø/Glimt, Rosenborg og Ranheim, men at dette uansett ikke vil bli avklart før et godt stykke ut i februar når klubbene skal bestemme hvilke spillere de ønsker å ha med i troppen for sesongen.

– Hvordan blir sesongoppkjøringen for Blink?

– I tillegg til vanlige treninger skal vi ha flere treningskamper, og vi starter allerede på fredag med en intern kamp. I februar skal vi møte Nardo, Ranheim og Rosenborg, og i mars skal vi møte Aalesund, Brattvåg, Levanger og Østersund, før det til slutt blir en ny kamp mot Ranheim en ukes tid før seriestart, avslutter Dent.

Les forrige sak:
Utforkjøring ved skisenter – svært glatt på stedet

Ingen personer er skadet

Close