12 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Anbefaler flutkthette i bilen

 

Torsdag døde en person da et vogntog tok fyr etter en kollisjon i Storsandtunnelen på E39 i Skaun i Sør-Trøndelag.

 

Med en såkalt flukthette kan imidlertid bilistene beskytte seg mot røyk under en tunnelbrann. Hetten er spesialdesignet for bruk i farlige situasjoner, og er en billig forsikring dersom katastrofen først er ute.

Flukthetten er utstyrt med åndedrettsvern i kombinasjon med hette, og beskytter mot karbondioksid og giftige gasser som dannes ved en brann. Dette melder NTB.

 

Kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF ser positivt på at slike sikkerhetsprodukter blir bedre kjent blant landets bilister.

– Vi støtter alle gode hjelpemidler som kan bidra til å redde menneskeliv, og en flukthette er et slikt produkt, sier Jan Ivar Engebretsen.

 

Hetten er enkel å oppbevare i bilen. Den ligger i en vakuumpakket aluminiumspose, og veier 590 gram. Flukthetten åpnes kun ved behov, og kan derfor ligge i åtte år uten at den trenger å byttes ut.

– Flukthetten er også meget relevant for yrkessjåfører som kjører mye i tunnel, legger Bakken til.

 

et er over 1000 tunneler i Norge. Tall fra Statens vegvesen viser at det i gjennomsnitt skjer 21 branner per 1000 tunneler per år i Norge. Bare i august har det vært tre dramatiske tunnelbranner i Norge med alvorlige personskader.

Les forrige sak:
Villig til å betale mer for ren strøm

  Med vannkraft, store vindressurser og et vesentlig potensiale innen bioenergi, […]

Close