1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Andreas skaper det magiske bildet

Stor interesse for kunstutstilling som ble åpnet lørdag

Andreas Widerøe Hagens sine bilder vil bli vist frem til 31.mars i Kimen. Kunstneren foran sitt verk Rockeren. Andreas Widerøe Hagens sine bilder vil bli vist frem til 31.mars i Kimen. Kunstneren foran sitt verk Rockeren.

Lørdag åpnet separatutstillingen med bilder av Andreas Widerøe Hagen i galleriet på Kimen kulturhus. Kunstneren er født i 1989 og har atelier i Trondheim og i Tydal. Stjørdal Kunstforening er stolte over å kunne vise Widerøe Hagen sine bilder.

– Vi er veldig heldige som kan vise Andreas Widerøe Hagens sine bilder her frem til 31. mars i Kimen, sa Marit Schønberg under åpningsseansen.

Det gikk ikke mange minuttene før de første bildene var solgt. Kunstneren spås en lys fremtid. Kilder mener Widerøe Hagen kan ha gode sjanser for gjennomslag internasjonalt på sikt. At mor Kristin og far Kjell er med i kulissene betyr bare en styrke for en fortsatt ung kunstner. Mye av inspirasjonen henter han fra opphold i Tydal og Stugudal hvor familien har hytte.

Han ble tidlig oppdaget som talentfull i sine uttrykksformer av kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Andreas Widerøe Hagen har sammen med Killi Olsen sine særegne uttrykk i bildene som tydelig fenger er bredt publikum. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ulrik Lauvås, Thea Bremseth og Vilde Drivstuen leverte nydelig sang og musikk før åpning.
Ulrik Lauvås, Thea Bremseth og Vilde Drivstuen leverte nydelig sang og musikk før åpning.

Interessen for denne unike utstillingen i Kimen lot da heller ikke vente på seg. Et fullsatt galleri med skuelystne og imponerte publikummere fikk først høre vakre toner og sang fra Ulrik Lauvås, Thea Bremseth og Vilde Drivstuen.

Marit Schønberg fra kunstforeningen introduserte Brit Uni Kjøsnes, mangeårig leder i Neadalen Kunstforening som åpnet offisiell salgsutstillingen med 23 bilder av Andreas Widerøe Hagen (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Det er tydelig stor interesse for bildene som er malt av Andreas Widerøe Hagen.
Det er tydelig stor interesse for bildene som er malt av Andreas Widerøe Hagen.

Det er ikke uvirkelig at Kjell Erik Killi Olsen raskt fanget interesse for bildene som nå presenteres i Kimen. Allerede i 14-årsalderen ville Andreas Widerøe Hagen inn til maleforretningen Østerlie i Trondheim for å handle pensler, lerret og oljemaling. Bak i bilen startet han å blande farger. Raskt ble talentet sett av flere, og på Galleri Ismene fikk etter hvert Widerøe Hagen sin separatutstilling. Hans mor solgte hans bilder i starten av karrieren. Kjell Erik Killi Olsen og Andreas Widerøe Hagen hadde i 2014 sammen utstilling i Kulviksvingen i Selbu. Hos Neadalen Kunstforening har den unge kunstneren hatt fire utstillinger, der han tolker verden på sin unike måte med en særegen tolkning og med sine helt spesielle linjer og farger. Kunstneren har en produktivitet som er imponerende uten at sluttproduktene svekkes på noen måte.

Leder Grete Mahlum og resten av styret i Stjørdal Kunstforening med Sidsel Schønberg, Guri Mørseth, Hilde Davik, Marit Schønberg og Kalle Eriksson fra foreningen håper publikum nå besøker utstillingen som er åpen fra 12.00 til 18.00 alle dager.

Ett av 23 av Andreas Widerøe Hagen sine verker i Kimen. Dette har tittelen «A cold day in Hell».
Ett av 23 av Andreas Widerøe Hagen sine verker i Kimen. Dette har tittelen «A cold day in Hell».

Les forrige sak:
Edvard Sandvik Tagseth (nederst til venstre) spilte hele kampen da Norge slo Tyskland 1-0 lørdag. (Foto: Helge Bjørke/NFF)
Med på norsk fotballbragd

Frosting og stjørdaling gjør det stort med flagget på brystet

Close