11 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Anna til Dansehøyskola

Anna Sterud Hellandsvik (18) er tatt opp ved Norges Dansehøyskole, tidligere Den Norske Balletthøyskole.

Anna Sterud Hellandsvik er den første fra Stjørdal som har kommet inn på den prestisjetunge utdanningen ved Norges Dansehøyskole.

 

Skolen er tidligere kjent som Den Norske Balletthøyskole.Anna har 15 år bak seg ved  Stjørdal kulturskole. I fjor var hun dansende Lucie under Olav Engelbrektsson på Steinvikholmen. I fjor ble hun tildelt Drømmestipend. I Bjørvika fikk hun møte sitt forbilde;  Ingrid Lorentzen.

 

En drøm er å starte eget dansestudio. I 2008 ble hun nominert til å delta i International Dance Awards i Manchester, og samme år fikk hun koreografert en egen danserolle i Steinvikholm Musikkteaters oppsetning av «Tryllefløyten».

Coop Storlien artikkelnivå

 

Stjørdalsjenta var tre år gammel da hun ble hekta på dans. Undervisning har hun siden fått ved Stjørdal kulturskole hvor hun nå også vikarierer som danselærer.I september 2010 tilbrakte hun en liten uke i New York  hvor Anna fikk undervisning av anerkjente Finis Yhung.  

 

Ballettstudiet ved Den Norske Balletthøyskole tok i fjor inn kun 15 elever til dansestudiet. Søkermassen teller flere hundre. Studiet er treårig med mulighet til fordypning deretter. Anna ønsker å prøve seg som danser og fortsatt være danselærer.

 

Denne uka sto kulturskolen for et Disney-show. Der deltok Anna selv samt tilrettela koreografien.

 

Norges Dansehøyskole holder til i kulturvernede lokaler, i en gammel margaringfabrikk mellom Grønland og Tøyen. Her ligger Norges største dansestudio. For å møte behovet for økt kompetanse innen pedagogisk virksomhet tilbyr skolen en Bachelor i dans og pedagogikk. Studiet tar 3 år og man velger mellom ulike pedagogiske områder og valgfrie fordypninger. Dette studiet gir grunnlag for videre- og masterstudier innen sammen studieretning.

 


Les forrige sak:
Roar Vikvang demonstrerte øvelser. I bakgrunnen skimtes U21-landslagstrener og fotballfar Per Joar Hansen.
Gir nye impulser

Christer Basma og Roar Vikvang var instruktører under den fjerde samlingen […]

Close