-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Åpner 1300 kvadratmeter julebutikk

Åse Olaisen og de andre frivillige i NLM Gjenbruk er klar til åpning på torsdag

Åse Olaisen er butikksjef for julebutikken. Her med en av mange julenisser som nå kommer for salg. Åse Olaisen er butikksjef for julebutikken. Her med en av mange julenisser som nå kommer for salg.

NLM Gjenbruk i Stokmovegen har lenge samlet julevarer og dekor som hører julehøytiden til. Nå er julebutikken klar for åpning.

– Dette har vi forberedt oss på lenge, sier Åse Olaisen og Kjell Kolbrek.

Flere tusen julevarer

Over halve andre etasje hos NLM Gjenbruk er fylt opp med flere tusen pent brukte julevarer. Torsdag klokken 11.00 åpner det nye utsalget i andre etasje i gamle «Norhallen».

Butikksjef for julebutikken er Åse Olaisen, som sammen med daglig leder Kjell Kolbrek har minst et 40-talls frivillige med. Nå er uker med klargjøring av julebutikken tilbakelagt.

Åse Olaisen og Kjell Kolbrek er klare til åpning av den store julebutikken hos NLM Gjenbruk i «Norhallen» langs Stokmovegen.
Åse Olaisen og Kjell Kolbrek er klare til åpning av den store julebutikken hos NLM Gjenbruk i «Norhallen» langs Stokmovegen.
500 esker med julevarer

– Dette har vi forberedt oss på lenge. Vi manglet ikke produkter da vi startet utpakking og forberedelser for noen uker siden. Faktisk telte vi cirka 500 pappesker med juledekorasjoner og det meste som hører advent og julen til, sier Åse og Kjell blant reoler og bord fulle av julesaker. Nå er de klare for å presentere alle varene for kundene, samtidig som de vil ivareta smittevernhensyn når åpning skjer denne uka. En utvidet åpningstid til klokken 17.00 blir det også torsdag, røper de.

Les også: Nå har butikken fått en ny avdeling

Trolig er det en av Trøndelags største julebutikk som nå åpner dørene. Produktutvalget varierer fra julenisser til juleduker, løpere, engler, adventsstaker, lysestaker, broderier, strikkeprodukter, hobbyprodukter og mange forskjellige julerelaterte varer.

Det er store dimensjoner over den nye julebutikk hos NLM Gjenbruk. Kjell Kolbrek ved pakkedisken.
Det er store dimensjoner over den nye julebutikken hos NLM Gjenbruk. Kjell Kolbrek ved pakkedisken.
1300 kvadratmeter

– Den nye julebutikken har varer fordelt på cirka 1300 kvadratmeter gulvflate.

– Vi har etter beste evne forsøkt å sortere varene slik at kundene enkelt skal finne det de søker etter. Pent brukte varer og noen nye ligger nå klare for salg, sier Åse Olaisen og Kjell Kolbrek.

Ved inngangspartiet i andre etasje har de fått på plass en pakkedisk. Innerst i butikken er en lekekrok med barnefilm på TV anlagt for de minste.

Tar hensyn til smittevern

– Er alle forberedelser for å møte den gode julestemningen ivaretatt før åpning?

– Det skal bli skikkelig julestemning hos oss. Noen dekorasjoner setter vi opp sammen med belysning og julemusikk. På grunn av regler for smittevern, kommer vi til å slippe inne et begrenset antall kunder samtidig. Torsdag og i dagene som kommer vil mange av våre medarbeidere bistå for å skape sikker handel hos oss på NLM Gjenbruk, forklarer Kolbrek.

Les også: Gammel butikk blir som ny

Noen blant mange godbiter i hyllene er gamle julenisser, en egen hylle med engler og antikke julekuler. Løpere som kanskje mange husker fra oldemor eller bestemors julepynt er også for salg i butikken.

– Vi passer på å tilby en variasjon blant ny og eldre juledekor. Miljøaspektet er viktig med gjenbruk hos oss. Det tror vi også kundene våre legger vekt på. Inntektene fra salget i julebutikken som i vår butikk nede i første etasje, går til veldedige formål i inn og utland, sier han videre.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
– Melder hadde glemt å slukke lys

Politiet oppretter sak etter at stuebordet tok fyr

Close