6 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Åpner 600 kvadratmeter med bad- og flisbutikk

|| – Vi ser fram til torsdag 5. oktober og åpningen av «Hell Flis & VVS AS» for baderomsløsninger og flis, sier Andreas Köpsen (fra venstre), Torill Vikan, Jørgen Daniel Kringen, Mona Kringen og Ståle Kringen.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Tilfeldigheter kan føre til så mangt. For Ståle Kringen og hans mannskap startet det med en jobb for Janet Balstad Skammelsrud og endte opp med en stor butikk.

– Jeg har drevet eget rørleggerfirma i 20 år og har tenkt på butikk uten å finne et egnet lokale i løpet av de siste 15 årene. Men så fikk vi en jobb for Janet Balstad Skammelsrud. Det åpnet muligheter, sier Ståle Kringen som har fått med seg flislegger Andreas Köpsen og familien på denne satsingen. 

 – Andreas er med på eiersiden. Dessuten har jeg støtte fra to sønner og svigerdøtre; datter og svigersønn. De ansatte har også en eierandel. Dette er et ordentlig spleiselag, sier Ståle Kringen som er stolt over å kunne tilby noe helt nytt i Stjørdal.

Romslig butikk

– Det er alltid et spørsmål om størrelse når du skal åpne butikk. Tidlig fikk jeg råd om å være nøktern og ikke satse for stort. 150 kvadratmeter måtte være nok. Andre strakk seg til 300, mn vi endte opp med det dobbelte for å lage den spesielle butikken som vi ønsker, sier Kringen. Akkurat nå ser det ut som 600 kvadratmeter er akkurat passe.

– Vi skal ikke ha noen problemer med å fylle opp butikken. Jeg har vært opptatt av å få til et så komplett tilbud som mulig for å vise fram de forskjellige løsningene for kundene. Men først må vi starte og målet ligger klart. Den store forskjellen er at de romslige arealene her på Hellsenteret nettopp gir oss god plass til å vise fram det rike utvalget av tilbud for kundene.

Coop Storlien artikkelnivå

Legger flis

Svenske Andreas Köpsen har lenge jobbet i Stjørdals, og nå er han med i Kringens nye satsing.

– Jeg er flislegger, kommer opprinnelig fra Östersund og har arbeidet elleve år i Norge. I de fem siste årene har jeg hatt eget firma. Nå går jeg inn på eiersiden i «Hell Flis & VVS AS». Jeg har hatt oppdrag og truffet Ståle mange ganger. Vi har pratet og luftet idéer. Men utpå nyåret ble tankene noe som kunne realiseres. Etter de første samtalene tidlig i vinter ble tankene mer konkrete ved påsketider. Da hadde Ståle fått tilbud om lokalene på Hellsenteret som Jysk tidligere disponerte. Vi måtte forberede organisering av firma. Og i juni kom vi inn i lokalene for å starte arbeidet, forteller Köpsen.

Det har blitt mange lange arbeidsdager under arbeidet med butikken.

– Jeg er glad for at vi fortsatt har 16 dager og kvelder igjen. Vi har leid inn fagfolk for å utføre nødvendige oppdrag. Ellers handler det mye om egeninnsats. Nå ser vi konturene av den butikken vi ønsker oss.

Alt på en plass

Ståle Kringen er fornøyd med å kunne åpne nye nytt og unikt i Stjørdal.

– Det har aldri vært en slik butikk i Stjørdal med et godt tilbud av baderomsutstyr og flis. Spesielt størrelsen på butikken gjør at vi kan vise fram mer. Vi er veldig opptatt av å vise fram alt knyttet til bad og flis på en plass. Det finnes ingen lignende butikk i hele Trøndelag. Vi legger stor vekt på å ha et stort og mest mulig komplett tilbud.

– Hvordan er markedet?

 – Andreas har mange års erfaring som flislegger. Jeg kan se tilbake på enda flere år som rørlegger. På den måten har vi kommet i kontakt med mange kunder og deres ønsker. Det er ingen tvil om at det finnes et godt marked. Etter mat og klær er løsninger for baderom det nærmeste du kommer primærbehov, sier Ståle Kringen som kan se tilbake på en solid kvote med ekstra oppdrag opp gjennom årene.

– Jeg har fylt min kvote med overtid, sier han og presiserer:  

– Fram til nå har mange søkt ut av Stjørdal for å tilfredsstille sine behov. Det kan de slippe nå. Denne butikken blir så stor, spesiell og attraktiv at den heller vil trekke kunder til Stjørdal, sier en optimistisk Ståle Kringen som roser det gode samarbeidet med ulike leverandører under forberedelsene.

Del av Bademiljø

– Vi etablerer oss ei tid med endringer i det lokale miljøet. Det åpner nye muligheter. Derfor har vi bestemt oss for å gå inn i Bademiljø-kjeden som har gitt oss god støtte før oppstart. Det gir en ekstra trygghet, sier Ståle Kringen som er veldig glad for denne muligheten til å virkeliggjøre en gammel drøm om en egen butikk som en forlengelse av rørlegger-faget.

– Hvor mange ansatte vil det være fra starten?

– Vi starter med fire medarbeidere på fulltid. Så får vi se hvordan behovet utvikler seg for å gjøre noen justeringer.

Les forrige sak:
||
Kongeskipet venter på Kronprinsparet

Mange har tatt turen utom Stjørdal havn tirsdag formiddag. Et langt […]

Close