-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Åpner blomsterutsalget etter påske

– Vi opplever at sorten pelargonium har fått sin store renessanse

Lars Mæhre (74) hans datter Hilde Røkke (48) og den kommende gartnerstudent Marthe Holmen (24) har plantene snart klare for utsalg hos Sandberg Gartneri sammen med Guri Ro som ikke er med på bildet. Lars Mæhre (74) hans datter Hilde Røkke (48) og den kommende gartnerstudent Marthe Holmen (24) har plantene snart klare for utsalg hos Sandberg Gartneri sammen med Guri Ro som ikke er med på bildet.

Sandberg Gartneri på Skatval gir deg blomstergaranti også denne våren. Snart åpnes dørene til veksthuset med tusenvis av planter for salg.

Når våren byr på mer stabile utetemperaturer, åpner det seg gode muligheter for å pynte med blomster på terrassen eller ute i hagen. Noen havner gjerne også i vinduskarmen hjemme. I alle fall garanterer Lars Mæhre og staben i veksthuset på Sandberg Gartneri at det blir planter nok til alle.

– Vi åpner torsdag 25.april med utsalg av mange sorter blomster og planter, bærbusker og frukttrær. Sekker med plantejord kan også kundene finne på gartneri-tomta, sier Lars Mæhre.

Tusenvis av planter

I magehøyde står brettene med tusenvis av planter som store fargerike oaser snart er klare til å pynte opp hos kundene.

– Sandberg Gartneri er vel selve vårtegnet hos mange på blomsterhandel. Hvilke typer er dyrket frem i gartnerier denne vårvinteren?

– Sortene har vi dyrket frem fra stiklinger. Pelargonium, margeritt, petunia og småblomstret ampell er blant utvalget. Hengende blomster i krykke er populære blant annet på terrassen.  En del flerfargede planter i samme potte har vi også. Etter snart 50 år drift med veksthus har vi tatt med oss noen erfaringer, sier Lars Mæhre.

– Pelargonium har fått sin store renessanse

God hjelp har han av Guri Ro, Marthe Holmen og datter Hilde Røkke i forberedelsene før åpning av blomsterutsalget når hele 5500 kvadratmeter veksthus er fullsatt av nye planter i fortsatt vekst. Tre damer har vært i deltidsjobb siden 1.mars. Flere hjelpende hender må etter hvert trø til når utsalget åpner den 25.april.

– Hvilke endringer har du opplevd blant kundenes valg av planter?

– Vi opplever at sorten pelargonium har fått sin store renessanse. Færre kjøper derimot prydbusker så disse har vi utelatt. Fortsatt er det populært med frukttrær eller bærbusker som rips, stikkelsbær og solbær. Mange har flyttet til leilighet og kjøper blomster til balkongen. De virkelig store hagene slik vi i min generasjon kjente de blir sjeldnere. Margeritt, stemor og petunia er populære planter, dessuten ser vi at flerfargede i samme potte er populært for tiden. Velkommen på handel. Vi satser på en forsommer med gode utetemperaturer, avslutter den erfarne veksthusekspert Lars Mæhre.

Les forrige sak:
Arne Jensen er ferdig med poleringen av båten, og nå skal noen fine påskedager nytes på sjøen.
Klar for å sjøsette sin selvbygde båt

Arne Jensen kjøpte tilbake båten for to år siden

Close