8 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Åpner brannstasjonen for tusenvis

|| Blålys-gjengen gleder seg til åpen brannstasjon lørdag. (Foto: SBRT)||

Lørdag åpnes dører, porter og brannbiler igjen for publikum. 

– Dette er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, brannbilkjøring, opplev en virtuell brann og så kan du bli med opp i høyden med brannliften er noe av det man kan oppleve I tillegg så kommer Bjørnis, vår gode maskot, sier Ole Johan Kiplesund.

Han er glad for folks bevissthet rundt brannsikkerhet, men også bekymret. 

– Ved brann blir det fort kaotisk, og det er lett å komme bort fra hverandre. For oss i brannvesenet er det et skrekkscenario at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som kanskje har kommet seg ut andre veier. Derfor er det å avtale et fast møtested utenfor boligen noe av det enkleste og viktigste man kan gjøre, sier Ole Johan Kiplesund.

Coop Storlien artikkelnivå

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If Skadeforsikring i samarbeid med brannvesenet. Mange steder deltar også lokale If-kontor, Det lokale el-tilsyn, Sivilforsvaret, politi og ambulansetjenesten.

I vårt distrikt er det Stjørdal brann- og redningstjeneste sammen med forsikringsselskapet IF som står for gjennomføringen av arrangementet.

– Vi har invitert flere andre aktører til å delta og de som har bekreftet at de kommer er politiet, ambulansen, Røde Kors og Lys opp-aksjonen, sier Kiplesund. 

Les forrige sak:
||
Proneo-sjefen til Mørseths selskap

Per Anders Folladal skal jobbe med å videreutvikle samarbeidet med små […]

Close