2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Åpner brannstasjonen for tusenvis

|| Blålys-gjengen gleder seg til åpen brannstasjon lørdag. (Foto: SBRT)||

Lørdag åpnes dører, porter og brannbiler igjen for publikum. 

– Dette er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, brannbilkjøring, opplev en virtuell brann og så kan du bli med opp i høyden med brannliften er noe av det man kan oppleve I tillegg så kommer Bjørnis, vår gode maskot, sier Ole Johan Kiplesund.

Han er glad for folks bevissthet rundt brannsikkerhet, men også bekymret. 

– Ved brann blir det fort kaotisk, og det er lett å komme bort fra hverandre. For oss i brannvesenet er det et skrekkscenario at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som kanskje har kommet seg ut andre veier. Derfor er det å avtale et fast møtested utenfor boligen noe av det enkleste og viktigste man kan gjøre, sier Ole Johan Kiplesund.

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If Skadeforsikring i samarbeid med brannvesenet. Mange steder deltar også lokale If-kontor, Det lokale el-tilsyn, Sivilforsvaret, politi og ambulansetjenesten.

I vårt distrikt er det Stjørdal brann- og redningstjeneste sammen med forsikringsselskapet IF som står for gjennomføringen av arrangementet.

– Vi har invitert flere andre aktører til å delta og de som har bekreftet at de kommer er politiet, ambulansen, Røde Kors og Lys opp-aksjonen, sier Kiplesund. 

Les forrige sak:
||
Proneo-sjefen til Mørseths selskap

Per Anders Folladal skal jobbe med å videreutvikle samarbeidet med små […]

Close