1 °C Stjørdal, NO
13/12/2019

Åpner eldorado for klatrere

– Denne aktiviteten og sporten er blant de raskest voksende i verden

Lørdag 3. august åpner Jeanette Wagelid (48) det nye buldresenteret Grip Klatring på Tangen i Stjørdal. Senteret tilbyr en unik inngang til sporten buldring og klatring for folk i alle aldre. Lørdag 3. august åpner Jeanette Wagelid (48) det nye buldresenteret Grip Klatring på Tangen i Stjørdal. Senteret tilbyr en unik inngang til sporten buldring og klatring for folk i alle aldre.
Hellsenteret111219

Klatresporten øker i popularitet hele tiden. Lørdag 3. august åpner et helt nytt buldre- og klatresenter på Tangen i Stjørdal. Jeanette Wagelid (48) blir leder for senteret som tilbyr klatring og buldring for folk i alle aldre.

Et betydelig forberedende byggearbeid er utført når helt nye Grip Klatring åpner dørene på Tangen i det tidligere Microplast-bygget hos Bakken Eiendom. Etter som Stjørdalshallen med sine klatrevegger har begrensninger i åpningstid, fant Jeanette Wagelid behov for å skape et bedre tilgjengelig tilbud. Nå tilbys klatring og buldring for barn, ungdom og voksen i helt nye lokaler.

– Denne fritidsaktiviteten og sporten kombinerer både lek og fysisk aktivitet. Ved utøvelse av buldring, klatrer man i veggen uten tau med 30 centimeter tykke madrasser som sikring mot fall. Med lavterskeltilbud velges klatreruter som enhver kan beherske på sitt nivå, sier Jeanette Wagelid, opprinnelig fra Lakselv i Finnmark og bosatt i Stjørdal med en klatrehobby så godt forankret at hun har gründet det stadig voksende klatrermiljøet i Stjørdal.

– Hvordan forklarer du egen fascinasjon og opplevelse med klatring og buldring?

– Denne aktiviteten og sporten er blant de raskest voksende i verden. Tilbudet på buldresenteret gir en lavterskel oppstart. Personlig synes jeg det er motiverende å bruke kraft og fysikk. Måloppnåelsen blir å bestige klatre- eller buldreveggen. Et sosialt miljø er også sentralt i denne sporten som byr på muligheter for utendørs klatring i fjellvegg. Stjørdal Klatreklubb, som var min personlige inngang til miljøet, har opparbeidet flere ruter ute. Nå tilbyr Grip Klatring Stjørdal en unik mulighet til å bli kjent med og praktisere buldring og klatring, sier Jeanette Wagelid.

Buldresenteret i Wessels veg 95 på Tangen har inngang ved hovedinngangen til legesenteret ulike bedrifter. I inngangen møter du skranke og butikk. Industribygget som nå er ferdig innredet med klatre- og buldrevegger, tilbyr ruter for barneklatring, en barneklatresopp med sklie, topptausklatring med automatisk sikring i høyden, kursvegger og ulike ruter med buldrevegger opp mot 35 grader helling. I andreetasjen er det en Moon-vegg med belyste ruter på 40 grader.

– Senteret åpner klokken 12.00 lørdag. Det har garderober og en mindre butikk der salg av spisende og drikke med klatreutstyr tilbys. Inngangsbillett til denne sporten i form av nødvendig utstyr er lav, sier Jeanette Wagelid.

Hun har med Martin Mobråten og Are Karlsen blant flere som rutesettere. Klatrer Thilo Schöter har vært rutesetter på vertikalveggen. Buldreveggene utgjør alene 323 kvadratmeter og alt av vegger er lokalt snekret, tilpasset og montert på stedet. Flere av Norges beste utøvende klatrere er med som investorer i senteret.

Les forrige sak:
Brannsjef Bjørn Rønning i Stjørdal brann- og redningstjeneste oppfordrer de som har fått røyk inn i husene sine om å lufte godt.
Brannsjefen ber naboene lufte ut godt

Mange har fått røyk inn i husene i løpet av tirsdagen

Close