2 °C Stjørdal, NO
09/04/2020

Åpner eventyrboken på scenen

Tusser og troll inntar Skatval samfunnshus

ØVER OG ØVER: De øver på eventyrlige nummer i Skatvalsrevyen. Nå starter billettsalget til flere forestillinger på Skatval samfunnshus. Foran fra venstre: Regissør Ninni Kristine Austad, Frøya Jørgensdatter og Cathrin R. Røkke. Bak: Liv Maiken Lindqvist, Lill Wenche Welle og Kristin Schanke. ØVER OG ØVER: De øver på eventyrlige nummer i Skatvalsrevyen. Nå starter billettsalget til flere forestillinger på Skatval samfunnshus. Foran fra venstre: Regissør Ninni Kristine Austad, Frøya Jørgensdatter og Cathrin R. Røkke. Bak: Liv Maiken Lindqvist, Lill Wenche Welle og Kristin Schanke.

Et eventyr av en revyforestilling er i vente når Skatvalsrevyen neste måned åpner sin eventyrbok på scenen og Skatval samfunnshus blir arena for tusser og troll.

Det er allerede klart at Skatval samfunnshus står i eventyrenes tegn under årets Skatvalsrevy 2020. Kanskje skal husets storstue innredes etter Asbjørnsen og Moes smak av interiørvalg. Man må bare vente og glede seg for det skjer i alle fall spennende ting i kulissene. Når gjengen i Skatvalsrevyen tar imot sitt publikum på premierekvelden den 8. februar er eventyret i gang.

Først skal vante og mindre erfarne revyaktører øve og terpe på tekster og sanger. Leder i revyen Lill Wenche Welle og markedsleder Liv Maiken Lindqvist, sier tekstskrivere, aktører, regissør og en stor øvrig stab er i rute med øvelsene. Monica Bakken er tilbake som aktør og unge Kristin Schanke debuterer i år. Yngst på scenen er Frøya Jørgensdatter med sine 17 år.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Øver fem dager i uka

– Vi har en hektisk periode foran oss med øvelser fem dager i uka. Fem øvelser er allerede unnagjort. Tekster som er med videre utgjør ca. 25 nummer. Disse skal fremføres på datoene 8. februar, 15. og 16. februar, 22. og 29. februar med avsluttende forestilling 7. mars. Tittel på årets revy er «Det var en gang» og bærer litt preg av flere spennende eventyr, sier de to.

– Får publikum denne gang presentert kjente eventyr fra sin barndom, eller er det helt nye eventyr på gang i samfunnshuset?

– Det kan være begge deler. Vi har flere overraskelser i vente på scenen. Vår regissør Ninni Kristine Austad sier både scene og sal tett vil følge tittelen «Det var en gang». Da er innhold basert på tekster fra flere bidragsytere. Flest tekster i år er levert av Knut Kvarving fra Skatval, sier Liv Maiken og Lill Wenche. Revygjengen på Skatval holder kortene tett til brystet. De vil ikke spille ut trumfkortene i en tidlig fase. Tirsdag 14. januar under øvelsene på samfunnshuset mellom klokken 18-20 starter salget av billetter.

Stort apparat

– Vi selger denne kvelden billetter på huset. Dagen etter legger vi ut billetter til de fleste kveldene på Kultar.no og hos Riis Bilsalg. Totalt er vi rundt 50 personer med i revyteamet med 14 aktører på scenen. Det er et stort apparat på gang for å kunne tilby disse revykveldene, sier leder Lill Wenche Welle, som også i år lover servering av mat i pausen mellom to akter.

Serverer mat

– I år serverer vi spekemat og tapastallerken med ajoli og potetsalat, eller bakt potet. Alle rettigheter blant drikke hører med til revyen, sier Welle og Lindqvist. Eldst på scenen i år er Trond Grandalsmo som har mange års med erfaring i likhet med Terje Stamnes og flere andre. Nå vil det vise seg om gjengen husker eventyrene fra barndommens fang. Eller de helt nye eventyrene. Den får se den som sikrer seg billetter til Skatvalsrevyen 2020!

Les forrige sak:
Kommunens kommunikasjonssjef vil til politiet

Har søkt jobb som kommunikasjonsdirektør

Close