12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Åpner for å bruke inntil 50.000 på russecamp

Rådmannen vil gruse opp og bidra til toalettleie

Russen får disponere areal gratis, men får ikke støtte til toalett i russetida. Russen får disponere areal gratis, men får ikke støtte til toalett i russetida.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Jan Inge Kaspersen, foreslo å bevilge 50.000 til etablering av russecamp, men fikk ikke flertall. Nå foreslår rådmannen å bruke inntil 50.000 på tilrettelegging av årets camp.

Russens tilholdssted og aktiviteter er et stadig tilbakevendende tema, og da kommunestyret behandlet Kaspersens forslag ble det vedtatt sendt tilbake til den politiske komiteen for levekår. Nå har rådmannen vurdert saken før behandling i den komiteen, og går inn for å bruke inntil 50.000 på tilrettelegging i form av oppgrusing og leie av toaletter ved årets russecamp. I tillegg foreslår rådmannen å la russen disponere kommunalt areal gratis.

– Stjørdal kommune eier lite areal som oppfyller kravene og som kan avsettes til et slikt formål i inntil fire uker. For årets russefeiring er det etter avklaringer den siste tiden blitt klart at kommunen kan tilby samme areal som de to foregående årene for årets russ. Arealet er regulert næringsareal på Lillemoen/Øymoen og her har kommunen også nok areal slik at det er muligheter til plass til både rød, sort og eventuelt blå russ fra kommunens begge videregående skoler da området er såpas romslig. Området anses av politiet som bra og kan bli en bra base for årets russ da det er passe sentrumsnært og langt nok unna mye bebyggelse, skriver rådmannen i sin saksframstilling til levekårspolitikerne.

Området er imidlertid ikke perfekt for russecamp, ettersom det krever en del tilrettelegging.

– Det tilbudte området kan tilrettelegges til russen enkelt med oppgrusing og eventuelt innleie av mobilt toalett. Tilretteleggingen må anses som midlertidig da man må anta at næringseiendommene selges, dette vil derfor ikke være en løsning for fremtiden, mener rådmannen som altså går inn for at kommunen kan bruke inntil 50.000 kroner på tilretteleggingen.

Les forrige sak:
Brannsjef Bjørn Rønning tar imot kommandobilen fra Nardo Bil og Jan Tore Brustad. Leder beredskap Per Kristian Laugtug og Oddgeir Aune fra Aunes Karosseri er like fornøyd med bilen, en spesialinnredet Volvo XC 90.
Sikker utrykning i ny kommandobil

SBRTs innsatsleder får en bedre og tryggere "arbeidsplass"

Close