3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Åpner for besøk ved bosentre og sykehjem

Aller helst vil de at besøkene skal foregå utendørs

Stjørdal kommune åpner opp for at beboere ved kommunens sykehjem og institusjoner kan ta imot besøk av sine pårørende.

Stjørdal kommune gir nå beboere ved sykehjem og institusjoner muligheten til å få besøk av sine pårørende.

– Dette gjelder beboere som ikke er smittet, eller bor på en institusjon uten smitteutbrudd. Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs, men vi åpner også muligheten for å ta imot besøk på et eget besøksrom nær inngangen, skriver kommunens kommunikasjonsleder Tove Nervik i en pressemelding fredag ettermiddag.

Ytterdørene til bosentre og sykehjem vil fortsatt være låst, slik at besøk må avtales på forhånd.

– På den måten har vi kontroll på hvor mange besøkende vi får samtidig. Etterhvert som samfunnet åpner opp blir det ekstra viktig å passe på sikkerheten overfor risikoutsatte grupper, som eldre på bosenter eller institusjon. Det er derfor viktige rutiner som må følges ved besøk til beboere, sier Tove Nervik og legger fram en «smørbrødliste» med rutiner å forholde seg til:

  • Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs eller i eget besøksrom nær institusjonens inngang.
  • Besøksrommet vil bli tilrettelagt slik at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til andre.
  • Det vil være en ansatt (besøksvert) som tar imot de besøkende ved ankomst som sikrer at alle utfører håndhygiene når de går inn i institusjonen, holder minst 1 meters avstand til beboere/pasienter og ansatte i institusjonen og går direkte til og fra besøksrommet og ikke oppholder seg i fellesarealer.
  • Også ved besøk utendørs må alle utføre håndhygiene ved ankomst og holde minst 1 meters avstand til beboer/pasient og ansatte.
  • Når pasient/beboer har behov for rullestol, skal besøksverten trille denne.
  • Antall besøkende som oppholder seg i besøksrommet samtidig bør begrenses, slik at nødvendig avstand til andre kan opprettholdes.
  • Etter hvert besøk vil kontaktpunkter som dørhåndtak og lignende rengjøres.
  • Dersom beboer ikke er mobil, vil det bli lagt til rette for besøk i beboerens rom. Pårørende skal da gå direkte til og fra beboerens rom og ikke oppholde seg i fellesarealet, samt holde minst 1 meters avstand til beboeren inne på rommet.

 

Les forrige sak:
Alle skolene i Stjørdal i drift fra og med tirsdag

Gradvis åpning av barneskoler - ungdomsskolene åpner tirsdag

Close